nasdaq kripto ticareti
Nasdaq kripto ticareti için Avrupa'dan bir borsa platformu satın alıyor

Nasdaq kripto ticareti için Avrupa’dan bir borsa platformu satın alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük ikinci borsa olarak bilinen Nasdaq’ın İsveçli bir borsa platformunu satın alacağı bildirildi. Son günlerde ise şirketin Cinnober ile ilgilendiğini söylentileri piyasalarda dolaşıyordu. Bu gelişme ile Nasdaq kripto para sektörüne ilgi duyan olan ve yatırım yapmaya karar veren son şirket olma  ünvanına sahip oluyor.

Nasdaq kripto ticareti için hazır mı?

İsveçli Kripto Borsası’nın satın alınması, şirketin kripto para ticaretine olan ilgisini gösteriyor. Ayrıca, Winklevoss kardeşlerin ETF’sinin ikinci SEC reddinden sonra şirketin, kripto para endüstrisinde bazı tecrübeli kişiler ile kapalı kapılar ardında bazı görüşmeler yaptığı iddia edildi. Toplantı, katılımcıların özellikle dijital para birimlerini diğer menkul kıymet ürünleri olarak meşrulaştırma yöntemleri hakkında yapıldığı söyleniyor. Özellikle de SEC’in isteği doğrultusunda şekillenmesi için istişareler yapıldığı da söylentiler arasında.

NASDAQ Başkanı ve CEO’su Adena Friedman, Cinnober’in BitGo platformunun NASDAQ’daki büyük kurumsal yatırımcılar için çok uygun olacağını dile getirdi:

Cinnober’in karma entelektüel sermayesi, teknoloji yeterliliği ve yetenekleri ile piyasa teknolojisi işimiz, NASDAQ’taki en hızlı büyüyen bölümümüzün genişliğini ve derinliğini artıracak. Küresel sermaye piyasalarının hızla gelişmeye devam etmesinin yanı sıra, çeşitli sektörlerdeki yeni pazarlar, hızlı bir büyüme, ölçek ve piyasa bütünlüğünü teşvik eden araçlara erişim sağlayan piyasa teknolojisi altyapısını talep ediyor. Bu satın alma, dünya çapındaki pazar altyapısı operatörlerine hizmet verme kabiliyetimizi artıracak ve yeni büyüme segmentlerine genişleme yeteneğimizi artıracaktır.

Nasdaq Cinnober için kurum içi çözümler sunacak

Raporlara göre, şirket burada (Cinnober) şirket içi çözümler geliştirdi. Ve bazı teknoloji edinimi yaptı. Tüm bu özellikler, şirketi, NASDAQ Corporation için uygun bir seçenek haline getirdi.

Ayrıca, bu şirketler finans sektöründeki tek başına bir yarışta değilken, finans dünyasında daha ünlü aktörlere, Amerika Bankası (BOA) ve Citigroup’u da içeren geliştirici düzenlenmiş ve denetimli bir çözüm arayışına şahit olduk.

btcnn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin