Mt. Gox ödemeleri başlıyor mu? Bitcoin fiyatını nasıl etkiler?
Mt. Gox ödemeleri başlıyor mu? Bitcoin fiyatını nasıl etkiler?

Mt. Gox ödemeleri başlıyor mu? Bitcoin fiyatını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir zamanların en büyük kripto borsası olan Japonya merkezli Mt. Gox, son yaptığı duyuruda alacaklılarına geri ödeme yapacaklarını duyurdu. Kripto borsaları halihazırda zor bir dönemden geçiyor. Yeniden gündeme gelen Mt. Gox olayının piyasada ek bir baskı oluşturup oluşturmayacağı ise büyük bir merak konusu. Bitcoin fiyatı, ATH’sinden %50’den fazla düştükten sonra direnç seviyelerine karşı savaşarak yavaş yavaş toparlanıyor. Şu anda 21.600 dolar civarında işlem gören piyasa değerine göre en büyük kripto varlığı, son 24 saatte %5’ten fazla kazandı.

2014 yılında iflas eden Japonya merkezli kripto borsası Mt. Gox, müşterilere Bitcoin ödemeleri yapma planlarını açıkladı. Bununla birlikte, kripto borsası birkaç yıldır kriptoyu müşterilere göndermeyi planlıyor. Başlangıçta plan 2018’de onaylandı ve daha sonra 2021’de onaylandı. Ancak müşteriler başlangıçta planlandığı gibi 850.000 Bitcoin almayacak. Mt. Gox 150.000 Bitcoin göndermeyi planlasa da, zincir üstü ölçümlere göre şirketin döviz rezervinde 137.890 BTC var. Mevcut işlem fiyatıyla, göndereceği toplam Bitcoin değeri 3.2 milyar doların üzerinde.

Mt. Gox ödemesi piyasada satış baskısı oluşturur mu?

Mt. Gox olayının, Bitcoin fiyatı üzerinde bir satış baskısı oluşturma ihtimali var. Alıcıların %50’si kriptolarını elinde tutsa bile, büyük bir satış olasılığı yüksek. Kripto, daha fazla iniş ve çıkışlardan geçerek, 19.065 dolara geri dönebilir.

Bitcoin fiyatının ivme kazanmasıyla birlikte birçok altcoin de ralliye katıldı. Şu anda dijital varlık, 200 haftalık Basit Hareketli Ortalamayı (SMA) yeniden test ediyor. Bu, tarihsel olarak her Bitcoin döngüsünün dibini işaretlemiş olsa da, fiyat bu kırılmada tarih yarattı. Seviyenin altında toplam dört haftalık mum üretti.

Mevcut olaylar, rallinin 200 haftalık SMA’yı geçebileceği yönündeki spekülasyonları artırdı. Spekülasyonlar ayrıca 25.000 dolar seviyesini tekrar test edebileceğini söylüyor. Bununla birlikte, BTC’nin 25.000 doları tekrar ziyaret edebilmesi için 23.480 dolarlık orta direnç seviyesine ulaşması gerekiyor.

Birçok yatırımcı Bitcoin varlıklarını satmak için baskı altında kalsa bile, bazı yatırımcılar kripto para birimini daha fazla biriktirmeye devam edecek. Boğa yatırımcıları, kripto para birimlerinin piyasaya yatırım yapmak için en düşük seviyelerinde olduğu bu gibi zamanları yakalar.

Son zamanlarda, Bloomberg’de kıdemli bir emtia stratejisti olan Mike McGlone, Bitcoin’in tarihteki en büyük boğa koşusuna öncülük edebileceğini söyledi. McGlone, BTC’nin yılın ikinci yarısında bir sonraki boğa koşusunu tetikleyebileceğini belirtti.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin