Moskova Menkul Kıymetler Borsası ICO’lar için vadeli işlemler başlatabilir
Moskova Menkul Kıymetler Borsası ICO’lar için vadeli işlemler başlatabilir

Moskova Menkul Kıymetler Borsası ICO’ları destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Moskova Menkul Kıymetler Borsası (MOEX) CEO’su Alexander Afanasiev dün verdiği bir röportajda, borsanın ICO projeleri hakkında bilgi paylaşmayı planladığını belirtiyor.

Moskova Menkul Kıymetler Borsası ICO’lar için vadeli işlemler başlatabilir

Alexander Afanasiev token satış verilerinin yayımlanacağı bir platform geliştirmekte olduklarını ve platformun bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürüleceğini söyledi. Platformda doğrudan tokenler listelenmeyecek. Ancak yatırımcıların bilgilenmesi için belirli tokenlerin açıklamalarına ve ICO’lar hakkında ayrıntılara yer verilecek. Alexander Afanasiev konuya yönelik şunları söyledi:

Şimdiye kadar fiat paraları nasıl gördüysek kripto paraları da öyle görüyoruz. Kripto paralar şu anda yasal olarak korunan varlık durumda değil. Ancak bu durum değişirse borsamızın sisteminde kripto paralara da yer vereceğiz.

Alexander Afanasiev ICO’ların satışına da olumlu yaklaşıyor. Alexander Afanasiev’e göre yatırımcı tabanından talep gelmesi halinde borsa ICO’lar için vadeli işlemler başlatabilir. Alexander Afanasiev sözlerine şunları ekledi:

Şimdi vadeli işlemlerin dahil olduğu potansiyel bir sistem üzerinde çalışıyoruz.

Rusya, kripto paraları düzenleyen yasa tasarısını oy birliğiyle onayladı

Rusya kripto para ve Blockchain düzenlemeleri konusunda ihtiyatlı adımlar atıyor. Finans yetkilileri Blockchain’i destekliyor gibi görünse de kolluk kuvvetleri Blockchain faaliyetlerini her fırsatta engellemeye çalışıyor. Şimdiye kadar Rusya’da, Blockchain ve kripto paraların düzenlenmesine yönelik iki yasa tasarısı hazırlandı. Mayıs ayı sonunda Rusya, kripto paralar ve Blockchain teknolojisini düzenleyen yasa tasarısının ilkini oy birliğiyle onayladı. Ülkede tüm sektörünü etkin bir şekilde düzenleyecek olan yasanın son hali 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

Vladimir Putin kripto paraları detaylıca değerlendirdi

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Rus halkı ile yıllık canlı soru-cevap oturumu sırasında Rusya’nın kendi kripto para birimini çıkarma konusunda muğlak fakat çoğunlukla olumsuz yorumlar yaptı. Vladimir Putin, kripto paraları araştıracaklarını ve küresel finansal ticaret alanındaki kısıtlamalardan kaçınmak için kripto paraları kullanabileceklerini belirtti. Putin açıklamalarına şunları ekledi:

Rusya Federasyonu Merkez Bankası, kripto parayla olan ilişkisinde onu ne bir ödeme aracı ne de bir değer deposu olarak görüyor. Kripto paralar hiçbir şey tarafından desteklenmiyor. Bu konuda dikkatli davranılmalı.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin