Morgen Stanley stabil coin'lerin gidişatıyla ilgili rapor yayınladı! İşte detaylar
Morgen Stanley stabil coin'lerin gidişatıyla ilgili rapor yayınladı! İşte detaylar

Morgan Stanley stabil coin’lerin gidişatıyla ilgili rapor yayınladı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Morgan Stanley (MS) yayınladığı bir araştırma raporunda en büyük iki stabil coin olan tether (USDT) ve USD Coin’in (USDC) piyasa kapitalizasyonunun yeniden düşmeye başladığını ve bunun kripto finansal sisteminde niceliksel sıkılaştırmanın yeniden başladığının bir işareti olduğunu söyledi.

Yayınlanan raporda Ağustos ortasında duraklayan iki stablecoin’in piyasa değerindeki düşüşün yeniden başladığı belirtildi. Piyasa değeri şu anda Nisan zirvesinden yaklaşık %10 daha düşük seviyede yer alıyor.

Banka, stablecoin’lerin mevcut durumda talebinin kripto para piyasası likiditesinin ve kaldıraç talebinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Piyasa değeri düştüğünde, niceliksel sıkılaştırmanın kripto eşdeğerine denk geliyor. Stabil coin değeri dolar veya altın gibi başka bir varlığa sabitlenmiş bir tür kripto para görevi görüyor.

Banka, USDC’nin piyasa değerindeki değişikliklerin Bitcoin’in (BTC) fiyatını iki ay önde tutuyor gibi göründüğünü ve bunun nedeninin stabil coin’in kripto kurumları tarafından diğer kripto paraları satın almak için kullanılması olabileceğini söylüyor.

Morgan Stanley, merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminde yeniden kaldıraç oluşumuna dair çok az kanıt gördüğünü açıkladı. DeFi, geleneksel aracılar kullanılmadan bir blockchainde gerçekleştirilen borç verme, ticaret ve diğer finansal faaliyetler için kullanım görevi görüyor. Kripto piyasasının, özellikle FED eylemleri olmak üzere, merkez bankasının sıkılaştırılmasına yönelik beklentilere son derece duyarlı olmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin