Morgan Stanley, Ethereum PoS geçişiyle ilgili rapor yayınladı!
Morgan Stanley, Ethereum PoS geçişiyle ilgili rapor yayınladı!

Morgan Stanley, Ethereum PoS geçişiyle ilgili rapor yayınladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Morgan Stanley Pazartesi günü Ethereum ile ilgili yeni bir rapor yayınladı. Ethereum’un planlandığı gibi hisse kanıtına (PoS) geçmesi durumunda madencilere olan ihtiyacın ortadan kalkacağını bildirdi. Raporda, grafik işleme birimlerine (GPU’lar) olan talebi yavaşlatacağını ve enerji gereksinimlerini önemli ölçüde azaltacağı yazıldı.

Raporda, Ethereum geliştiricileri, birleşmenin Eylül ayına kadar gerçekleşmiş olacağını söylüyor. Ancak yaşanan gecikmeleri göz önüne alan rapora göre bunun gelecek yılın başlarına ertelenmesinin sürpriz olmayacağını söylüyor. Önceki gecikmeler göz önüne alındığında, bunun gelecek yılın başlarına ertelenmesinin şaşırtıcı olmayacağını söylüyor.

Birleşmeden sonra neler olacak?

Rapor GPU talebinin yavaşlaması gerektiğini ancak Nvidia’nın (NVDA) kripto para madenciliği talebine 2017-19’da olduğundan daha az maruz kaldığını söyledi. Banka ayrıca, grafik kartı sıkıntısına katkıda bulunan kripto madenciliğinden gelen talebin yılın ilk yarısında azalmaya başladığını söylüyor.

Hem Nvidia hem de AMD (AMD), kriptodan kaynaklanan olumsuz senaryoları en aza indirdiğini savunuyor.  Ancak Morgan Stanley, gelecek yılın ilk çeyreğinde oyun GPU’sunda daha düşük oranda bir düzeltme olacağına inanıyor. Evden çalışmadaki azalma nedeniyle düşük talep, PoS’a kripto para geçişi ve “2022 yılında kanal envanterinin yeniden yapılandırılmasından sonra zorlu sıralı hesaplamalar” gibi faktörlerin bir araya gelmesini neden olarak görüyor.

Banka, Ethereum arzının birleştirmeden sonra düşmesinin beklendiğini ve bu bilgisayarların diğer kripto para madenciliği yapması şu anda kârlı olmadığı için, Ethereum madencilerinin büyük olasılıkla birleştirmeden sonra kullanılmış GPU ekipmanlarını satacağını söylüyor. Raporda, PoS’a geçişin, Ethereum’un saniyedeki işlem sayısı gibi ölçekleme sorunlarını çözmeyeceği veya işlem ücretlerini düşürmeyeceği belirtildi.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin