featured

Monero (XMR) işlem ücretlerini neredeyse sıfırladı: Son Monero hard forku ile XMR artık çok ucuz!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cryptoasset Analytics firmalardan biri olan Coinmetrics.io, gizlilik odaklı kripto para Monero (XMR) parasının ortalama işlem ücretlerinin 2 sente düştüğünü duyurdu. 18 Ekim’de gerçekleşen son Monero hard forku, bunun nedeni olarak kabul ediliyor.

Yeni Monero (XMR) hard forku, Bulletproof teknolojisini uygulamaya odaklandı

Hardfork esas olarak Monero’da “Bulletproof” olarak bilinen bir teknolojiyi uygulamaya odaklandı. Bulletproof teknolojisi, güvenilir bir kurulum olmadan etkileşimli olmayan sıfır bilgi kanıtı. Kripto para biriminin işlem ayrıntılarının kamu doğrulamasından gizlenmesi gerektiğinde ortaya çıkan bir çözüm ihtiyacı.

Bulletproof, Bitcoin ve diğerleri gibi çeşitli kripto para birimlerinin gizli işlemlerini mümkün kılmak için 2018’de daha önce tanıtıldı. İşlemdeki gizlilik, kriptografik kanıtların büyüklüğü küçültülerek elde edilir. Bir Rus haber portalı olan forklog.com’a göre, Monero hard forku, 1685555 numaralı blokta yer aldı ve yazılımın 9. versiyonu, Bulletproof 1686275 numaralı blok üzerinde gerçekleştirildi.

Ağdaki anonim işlemlerin büyüklüğü yeni uygulama ile %80 oranında azalacak

Monero geliştirme ekibi, Ring Confidential İşlemleri (RingCT)’nin meşhur gizlilik özelliğinin yerini Bulletproof teknolojisinin aldığını belirtiyor. Monero geliştiricileri, ağdaki anonim işlemlerin büyüklüğünü yeni uygulama ile %80 oranında azaltmayı hedefliyor ve bu da işlem ücretlerini azaltacak.

XMR işlem ücretinin 1 yıllık grafiği - Kaynak: Coinmetrics.io
XMR işlem ücretinin 1 yıllık grafiği – Kaynak: Coinmetrics.io

İşlem ücretlerinin 1 yıllık grafiğine, daha yakından baktığımızda, değerin tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştığını görüyoruz. Aralık 2017, kripto para piyasasında büyük bir yükseliş olduğu zaman, XMR işlem ücretlerindeki en büyük artış oldu. Monero fiyatı da o zaman 460 dolar seviyesine ulaştı.

XMR işlem ücretinin 1 aylık grafiği - Kaynak: Coinmetrics.io
XMR işlem ücretinin 1 aylık grafiği – Kaynak: Coinmetrics.io

Ayrıca, işlem ücretleri yavaş hareket eden piyasa trendleri ile birlikte yıl boyunca yavaş yavaş geriledi. Ancak 17 Ekim’de, değer 60 sentti ve sadece 2 günde 2 sente düştü. XMR topluluğu son zamanlardaki gelişmelerden çok memnun görünüyor ve taraftarlar çeşitli sosyal medya platformlarında hard fork hakkındaki görüşlerini dile getiriyor.

Ledger üzerinde XMR ücretleri - Kaynak: Reddit
Ledger üzerinde XMR ücretleri – Kaynak: Reddit

Monero’nun baş geliştiricisi Riccardo Spagni, konuya yönelik şunları söyledi:

Monero artık rakipsiz bir şekilde çok ucuz!

Ayrıca bunun, Twitter ipliğindeki işlem hacmini %80 azaltan “Bulletproof”’dan kaynaklandığını da doğruladı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin