Monero (XMR), Dash ve Zcash (ZEC) Bittrex duyurusu sonrası sert hareketler gördü. İşte son durumları
Monero (XMR), Dash ve Zcash (ZEC) Bittrex duyurusu sonrası sert hareketler gördü. İşte son durumları

Monero (XMR), Dash ve Zcash (ZEC) Bittrex duyurusu sonrası sert hareketler gördü. İşte son durumları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

En büyük üç gizlilik kripto parası – Monero (XMR), Dash (DASH) ve Zcash (ZEC), 1 Ocak 2021’de dün büyük fiyat düşüşleri gördü. Düşüş, Bittrex borsasının yakında gizlilik paralarını delist edeceği duyurusundan sonra geldi.

Kripto endüstrisi daha da kaotik hale geliyor

2020’nin sonu ve 2021’in başı, kripto endüstrisi için ilginç bir zaman. Her geçen gün yeni rekorlar kıran Bitcoin (BTC) de dahil olmak üzere bazı kripto paralar hiç olmadığı kadar yükseliyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi, 29.805 dolar direnci sonrasında  2 Ocak’ta 31.567 dolara kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu arada, XRP gibi diğer kripto paralar, son bir veya iki hafta içinde büyük düşüşler gördü. Elbette, XRP durumunda, çökme son SEC davası ve tokenin bir dizi borsadan çıkarılmış olması nedeniyle geliyor.

Şimdi, Bittrex’in duyurusuna göre, benzer bir kader, en büyük üç gizlilik parası olan Monero, Dash ve Zcash’in başına gelecek ve çok benzer şekilde tepki veriyorlar.

Bittrex, gizlilik paralarını kaldıracak

Son zamanlarda Bittrex, 15 Ocak 2021’de üç kriptoyu kaldırmayı planladığını ve kullanıcılarına işlerini düzene sokmaları için iki hafta süre tanıdığını açıkladı. Bu tarihte borsa, BTC/XMR, ETH/XMR, USDT/XMR, BTC/ZEC, ETH/ZEC, USDT/ZEC, USD/ZEC, BTC/DASH, ETH/DASH, USDT/DASH ve USD/DASH dahil olmak üzere 11 işlem çiftini kaldıracak.

Borsa, kripto paraları listeden çıkarmak için acele ediyor gibi görünüyor, çünkü genellikle kullanıcıların tokenleri kaldırmadan önce 30 gün boyunca geri çekmelerine izin vermeyi hedefliyor. Ancak, gerekli olduğuna karar verirse, bu cayma süresini kısaltma hakkını saklı tutar.

Şu ana kadar borsa hareketin nedenlerini açıklamadı. Ancak, bu hareket, söz konusu kripto paralar için önemli sonuçlar doğurdu. Yazım sırasında Zcash’in fiyatı % 10,60 (58,03 $), Monero’nun fiyatı % 14,68 (136,02 $) ve Dash’ın fiyatı % 11,86 (88,54 $) düştü.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin