Moğolistan dijital para birimini çıkarıyor - Kripto Para Haber
Moğolistan dijital para birimini çıkarıyor - Kripto Para Haber

Moğolistan Merkez Bankası ilk dijital para birimi için onay verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Resmi devlet basını Montsame’den 28 Eylül Cuma günü yayınlanan bir rapora göre Moğolistan’ın en büyük mobil telekom operatörü, ülkenin kendi dijital para birimini çıkaran ilk lisanslı kuruluşu haline geldi. Moğolistan dijital para adımıyla pek çok yeniliğin önünü açmayı planlıyor.

Mobicom’un mali kolu Mobifinance, yatırımcılara “Candy” adı verilen e-para birimi verilebileceğini açıkladı. Moğolistan Merkez Bankası, cuma günü düzenlenen resmi bir törende para birimi için onay verdiğini bildirdi.

Moğolistan dijital para birimi için resmi onay verdi

Merkez bankasının resmi dijital para düzenlemesini onaylamasından sonra konuyla ilgili yorum yapan Mobicom CEO’su Tatsuya Hamada, yeni adımın ekonominin geleceğindeki rolüne vurgu yaptı.

Hamada, Montsame’ye verdiği röportajda  şöyle söyledi:

Piyasadaki dijital para birimleri dolaşımı arttıkça ATM’ler ve kredi kartları da geçmişte kalacak.

Merkez bankası tarafından Nisan ayında ortaya konulan dijital para planlarına göre “yönetmelik, dijital para sistemine kimin katılacağını, izin alma sürecinin, müşterilerin ve hizmet sağlayıcıların hak ve görevlerinin nasıl yapılacağını” tanımlamaktadır.

Hamada ekledi:

Aynı zamanda FinTech teknolojisinin ve ödeme sisteminin daha fazla desteklenmesi gerekiyor.

Candy, Moğol tüketiciler için, dijital parayı çeşitli iş ve hizmetler amacıyla bir dizi işletmeyle ödeme yapabilen bir ekosistem olarak tasarlandı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin