MIT profesoru
MIT profesörü Blockchain protokolü ile 62 milyon dolar fon topladı

MIT profesörü Blockchain protokolü ile 62 milyon dolar fon topladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

MIT profesörü ve Turing Ödülü sahibi Silvio Micali’nin kurduğu Blockchain protokolü Algorand, yeni fonlamada 62 milyon dolar topladı.

Yatırım, Çarşamba günü yayınlanan bir basın açıklamasına göre, “girişim sermayesi, kripto para birimi ve finansal hizmetler topluluklarını temsil eden geniş bir küresel yatırım grubundan” kaynaklanıyor.

Şirket, yeni sermayeyle birlikte, protokolün lansmanına doğru ilerlerken mühendislik ekibini daha da genişletmeyi planladığını belirtti. Yeni fonların, Pillar ve Union Square Ventures’ın 4 milyon dolarlık başlangıcı fonu sonrası geldiği görülüyor.

MIT profesörü Blockchain protokolünü ilk olarak 2017 yılında tasarlamıştı

Firma, daha sonra 2018’de planlanan bir uygulama için geliştirme ekibini artırmayı planladığını belirtti. Temmuz ayında Algorand protokolü için bir test ağı başlatıldı ve ilk açık kaynak kodu Ekim ayında Github’da yayınlandı.

Kriptografi alanında uzmanlığa sahip bir MIT profesörü olan Micali, ilk olarak 2017’de Algorand protokolüne yönelik “proof of stake” tasarımını ortaya koydu.

Algorand adı verilen Blockchain protokolü kurumsal şirketlere hitap ediyor

Protokolde hiçbir teşvik sağlamayan, madenciler için blok ödüller üreten Bitcoin ve Ethereum gibi ana Blockchain ağlarının aksine – Micali, Algorand hedefinin hem ölçeklenebilirliği hem de güvenliği sağlamak olduğunu ve böylece protokolün büyük işletmeler tarafından güvenilir bir şekilde kullanılabileceğini söyledi.

Ayrıca şirket, faaliyetlerini yürütmek için teknoloji şirketlerinden iki eski üst düzey yönetici ile anlaştıklarını da söyledi. Boston merkezli bir bulut depolama şirketi Fuze’nin eski kurucu ortağı Steve Kokinos, şirketin CEO’su olurken, eski bir CMO yazılım tedarikçisi olan LogMeIn’den W. Sean Ford, Algorand’ın baş işletme yetkilisi olarak görev yapıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin