Mısır, fırsatları kaçırmamak için kendi kripto para birimini çıkarıyor
Mısır, fırsatları kaçırmamak için kendi kripto para birimini çıkarıyor

Mısır, fırsatları kaçırmamak için kendi kripto para birimini çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mısır hükümeti, merkez bankasının ulusal kripto para birimi çıkarma planlarını görüşüyor. Merkez Bankası’ndaki anonim bir kaynaktan Al-monitor’e verilen bilgilere göre, yetkililerin girişimi, finans sektöründeki fırsatları ve pozisyonları kaçırmama isteği ile açıklanıyor.

Yeni çıkarılacak kripto para ile bazı imtiyazlar sunulacak

Ek olarak, Mısır hükümeti kendi dijital para birimlerini çıkarmanın finansal hizmetlerin kapsamını artıracağını umuyor. Şu an Mısır vatandaşlarının sadece %10’unda banka kartları veya bir kredi kurumuna ait hesapları var.

Hükümetin girişiminin, bireyler için dijital paranın dolaşımındaki mevcut yasağı etkilemeyeceği dikkat çekiyor. Ancak kaynağa göre, merkez bankası yönetim kurulu, şirketlere yeni bir varlık türü ile belirli operasyonlar için izin verebilecek. Aynı zamanda uzmanlar, Mısır dijital para biriminin yatırımcılar arasında talep edilmeyeceğini, çünkü fiyatının piyasa faktörleri tarafından değil hükümet tarafından oluşturulacağını öne sürüyorlar.

Ancak, Mısır dijital para biriminin geliştirilmesi konusundaki nihai karar, yetkililerin bu tür varlıklarla ilgili birçok soru ve şüphesi nedeniyle henüz gündeme alınmadı. Ayrıca, Mısır makamlarının Mayıs ayında, lisanslı kripto para birimi şirketlerinin ülkede faaliyet göstermesine izin verecek bir yasa tasarısı üzerinde çalışmaya başlamışlardı.

Ourbitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin