Minneapolis FED Başkanı kripto para birimlerine verip veriştirdi!
Minneapolis FED Başkanı kripto para birimlerine verip veriştirdi!

Minneapolis FED Başkanı kripto para birimlerine verip veriştirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda yapılan bir röportajda Minneapolis Federal Reserve Başkanı Neel Kashkari, kripto para birimlerinin şu an için dev bir çöplükten ibaret olduğunu ifade etti.

“Kripto para birimi değil, çöp para birimi!”

Kashkari, dolar gibi fiat para biriminin, kripto ve sanal para birimlerinin aksine, sadece hükümetin bunu üretme tekeline sahip olması nedeniyle değere sahip olduğunu açıkladı. Kashkari kripto para birimlerini “çöp para birimi” olarak adlandırdı.

Kashkari, SEC’in bu konuyla ciddi bir şekilde ilgilendiği için rahatladığını ifade ederken, kripto para birimlerindeki sorunun, “insanların konuya çok fazla müdahil olabilmesi” olduğunu söyledi. Sahtekarlığın da ciddi düzeyde olduğunu ifade eden Kashkari 5, 10 veya belki 20 yıl içinde kripto paraların yararlı olabileceğini söyledi.

FED Başkanı da kripto para birimlerine tamamen pozitif değil

Kashkari’nin kriptoyla ilgili ifade ettiği görüşler, finans piyasası ve kripto sektörü arasında şok dalgaları yarattı. ABD hükümet yetkilileri tarafından kripto paralara ilk eleştiri bu değil. Federal Rezerv Yönetim Kurulu Başkanı Jerome Powell, kripto paraların ABD’de kamu defteri olarak kullanılamayacağını da belirtti.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, hükümetin kripto paraların daha fazla düzenlemeye ve Bitcoin çevresindeki yasa dışı faaliyetleri kontrol etmeye çalıştığını açıkladı.

Tüm politikacılar kötü konuşmuyor

Bununla birlikte, kripto paraların ortaya çıkmasını destekleyen ve ürettiği fırsatların potansiyelini gören birçok politikacı var.

ABD Federal Rezerv yönetim kurulu üyelerinden Lael Brainard, Libra’nın ortaya çıkmasıyla birlikte merkez bankalarının “Fedcoin” geliştirmeyi düşünmeye başladığını ifade etmişti.

cryptopolitan

Bitcoin golden cross tamamlanmak üzere: Altcoinler nasıl etkilenecek?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin