Minecraft sunucularında, NFT ve blockchain teknolojisi yasaklandı!
Minecraft sunucularında, NFT ve blockchain teknolojisi yasaklandı!

Minecraft sunucularında, NFT ve blockchain teknolojisi yasaklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Minecraft geliştiricisi Mojang, Minecraft içinde NFT’lerin veya blok zinciri teknolojisinin kullanımını desteklemeyeceğini açıkladı.

Stüdyo, duyuruyu tartışmalı teknoloji konusundaki duruşunu özetleyen bir blog yazısında yaptı. “NFT’ler, yönergelerimizle ve Minecraft ruhuyla çelişiyor. Minecraft oyuncularının güvenli ve kapsayıcı bir deneyime sahip olmalarını sağlamak için, blockchain teknolojilerinin istemci ve sunucu uygulamalarımıza entegre edilmesine izin verilmeyecek. Minecraft’a ilişkin görüntüler NFT projelerinde de kullanılmayacak.”

Mojang, açıklamasında gerekçesini daha da detaylandırdı. “NFT’lerin ve diğer blok zinciri teknolojilerinin bu kullanımlarının her biri, Minecraft’ın yaratıcı dahil etme ve birlikte oynama değerleriyle uyuşmayan dijital sahiplik yaratır. NFT’ler tüm topluluğumuzu kapsamaz ve sahip olanlar ve olmayanlar için bir senaryo oluşturur. NFT‘lerin etrafındaki spekülatif fiyatlandırma ve yatırım zihniyeti, odağı oyun oynamaktan uzaklaştırıyor. Oyuncularımızın uzun vadeli neşesi ve başarısı ile tutarsız olduğunu düşündüğümüz vurgunculuğu teşvik ediyor.”

NFT’ler, geç oyunlarda çok tartışmalı bir konu olduğunu kanıtladı. Bu yılın başlarında Team17, hayranlardan ve geliştiricilerden gelen yoğun tepkilerden sonra bir MetaWorms NFT projesini terk etti. Storefront Itch.io, onları Şubat ayında platformlarından da yasakladı. Bununla birlikte, bu ayın başlarında duyurulan “ilk NFT konsolu” Polium One gibi bazı şirketler hâlâ ilerlemeye devam ediyor.

videogamer


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin