featured

Mina ekosistemi, Web3 için önemli bir fonu artırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın önemli projelerinden biri olan Mina, farklı yapısıyla dikkat çekiyor. Dünyanın en hafif Blockchain teknolojisine sahip olan platform, pek çok alanda Bitcoin’i bile geride bırakıyor. Hatta Mina ekosistemi dünya ile kripto arasında kişisel gizliliği koruyan bir sistemi bünyesinde barındırıyor. Kısacası Mina blok zincirinin sabit boyutu 22 KB. Diğer blok zincirilerinde ise bu artan bir miktarda ve 300 gb olarak şu anlık tanımlanıyor.

Kripto para projesi şimdi ise yeni yatırımlara yelken açıyor. Mina ekosistemi, Web3 için hafif blok zinciri oluşturmak için bir fon başlattı. Katman 1 blok zinciri olarak Mina, artan benimsemenin önünü açabilecek sıfır bilgili akıllı sözleşme teknolojisini desteklemektedir.

Mina Ekosistemi, FTX Ventures ve Three Arrows Capital liderliğindeki MINA’nın stratejik ve özel satış sayesinde 92 milyon$ değer sağladı. Girişim fonunun sıfır bilgi tabanlı akıllı sözleşme teknolojisine ilk büyük desteğini temsil eden FTX oldu. 

Liderlere Alan Howard, Amber Group, Blockchain.com, Brevan Howard, Circle Ventures, Finality Capital Partners, Pantera ve ekosistemin mevcut beş destekçisi de katıldı. Bu yatırım, FTX Ventures’ın sıfır bilgili akıllı sözleşme teknolojisinin ilk büyük desteği olarak dikkat çekiyor.

Mina ekosistemi, Web3 için destek topluyor

Kripto endüstrisinin kullanıcı gizliliğini ve uçtan uca güvenliği sağlamak için Web3’e sıfır bilgi tabanlı uygulamalar getirmeye artan odağını yansıtıyor. Mina, kendisini katılımcılar tarafından desteklenen dünyanın en hafif blok zinciri olarak sınıflandırıyor. 

Sıfır bilgili akıllı sözleşmelerin, zkApps’in kolay programlanabilirliğini sağlayan bir Katman-1 blok zinciridir. Sıfır bilgi kanıtları (ZKP’ler), Ethereum’un yüksek gaz ücretlerine ölçeklendirme çözümü olarak zk-toplamalarına son zamanlarda dikkat çekilmesiyle popüler hale geldi.

Mina ekosistemi, protokolün ZKP akıllı sözleşmeleri olan zkApps aracılığıyla günlük kullanıcıların eline vererek ZKP tabanlı teknolojiyi bir sonraki seviyeye taşıyor. Fonlar, Mina’nın birinci sınıf geliştiricileri çekerek Web3 içinde lider sıfır bilgi platformu olarak benimsenmesini hızlandırmak için kullanılacak.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin