featured

Milyonlar bu uygulamayla yattığı yerden coin biriktiriyor! Hem de telefondan – Pi ile tanışın

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pi, Stellar platformu temel alınarak yaratılan yeni bir kripto varlık. Platform beta sürecinde topluluğa açılarak normalde Stellar platformunda madencilik imkanı bulunmamasına rağmen, sunduğu geliştirmeler ile madenciliği simüle ederek üretilen bu dijital varlığın, meritokrasi temelli bir dağıtım modeli ile paylaşımının yapılmasına olanak sağlıyor.

Madenciliği yapılan diğer çoğu kripto parada olduğu gibi Pi’de de yarılanma (halving) söz konusu. Yarılanma tetikleyicisi ise üye sayısı. Mevcut üye sayısı 10 sayısının her yeni kuvvetine ulaştığında (yüz bin, bir milyon, on milyon…) mobil madencilerin temel kazım hızları (pioneer + contributor) yarıya iniyor. Böylece zaman içinde Pi’nin nadir elde edilen bir dijital varlık olarak değerini koruması ve arttırması öngörülüyor.

Günde 1 kere Pi uygulamasına girmeniz yeterli

Uygulama, kazımı başlattığımız andan itibaren bize 24 saatlik periyotlar halinde, her saniye Pi kazandırıyor. Üç adet 24 saatlik kazım periyodunu tamamladığımızda katkıcı rolüne kavuşuyor ve güvenlik çemberi kurabiliyoruz. Güvenlik çemberine istediğimiz kadar üye ekleyebiliyor fakat bunların yalnızca 5 tanesinden faydalanabiliyoruz. Çemberdeki her üye temel kazım hızımızı ve dolayısıyla toplam kazım hızımızı %20 artırıyor (5 üye ile %100+ e kadar)

Konunun ana fikrinden uygulama detaylarına doğru sapmadan projenin amacı ile devam edelim:

Pi dünyanın en yaygın olarak kullanılan kripto parasını üretmeyi ve bu kripto para ile Pi Platformunda üyeler arası bir dijital pazar bünyesinde yapılan ürün/hizmet alışverişleri ile büyük ölçekli bir ekonomi yaratmayı hedefliyor. Bu ekonomi ayrıca akıllı kontrat desteği ve uygulama ana ekran bloğu sayesinde, üyeler ve platform dışından geliştiriciler tarafından merkeziyetsiz uygulamalar ve ana ekran ücretli tanıtımları ile desteklenecek.

Tüm bu aktiviteler zaman içerisinde serbest piyasa ekonomisi ile Pi’nin üyeleri arasında kabul gördüğü bir fiyat oluşumuna yön verecek. Ardından Pi kendi ana blokzincirine yerleşecek ve borsalarda listelenebilir hale gelecek. Tüm bu gelişim süreci sayesinde milyonlarca Pi kullanıcısının elinde, fiyatı konusunda kitlelerce uzlaşmaya varılmış bir kripto para (PI) olacak ve bu da Pi’ye sahip olmak isteyen borsa kullanıcılarının Pi’yi değerinin altında satın alabilmesinin önüne geçecek.

Pi’nin başarısı topluluğun büyüklüğüne bağlı

Bir başka deyişle Pi’nin başarısı, topluluğun müşterek katkılarına, kullanımına ve benimsemesine bağlı. Pi ile bir değer üretmek topluluk olarak sizin elinizde. Pi’den fayda sağlayabilmek için tüm üyelerin odaklanması gereken şey; dijital pazar sürecine, Pi ekosistemine ve ekonomisine reel üretim veya tüketim ile nasıl katkıda bulunabilecekleri olmalıdır.

Pi borsaya ne zaman “düşer”?

Pi’nin borsalarda listelenebilmesi için öncelikle kendi ana blokzincirine geçmesi gerekiyor (Mainnet). Fonksiyonu olmayan bir dijital varlığı farklı para birimleri karşısında işleme sokamazsınız.

Coinler kendi blokzincirlerinin birebir aynısı olarak fonksiyon gösteren kopya bir blokzincir üzerinde dahili olarak işlemlerini test eder. Bu Testnet olarak adlandırılır. Dolayısıyla Pi’nin tüm fonksiyonlarını test edebileceği bu süreci tamamlaması, platformun hatasız ve müdahalesiz bir şekilde çalıştığının ve çalışacağının ispatlanması gerekiyor.

Ancak bundan sonra Mainnet’e geçebilirler ve ancak Mainnet’ten sonra borsalar Picoin’i listelemeye karar verebilirler.

Bu uygulama cihazımı madencilik yapmak için kullanıyor mu?

Hayır kullanmıyor!

Uygulamada arkaplanda dağıtımı yöneten mekanizma şu şekilde işliyor:

Her üye yıldırım ikonuna tıklayıp bir kazım periyodu başlattığında o kullanıcı adına Pi sunucularına “Aktif”, bu kazım periyodu bittiğinde ise “Pasif” mesajı işleniyor. Kullanıcı aktif göründüğü tüm zamanlar boyunca saatlik temel kazım hızı kadar Pi bakiyesine işleniyor. Bunun yanısıra o zamanlar boyunca aktif görünen her referansı için de temel kazım hızının %25’i kadar Pi bakiyesine işleniyor.

Pi kazanmak için uygulamayı açık tutmam gerekiyor mu?

Hayır gerekmiyor!

Yıldırım ikonuna basıp kazım periyodunuzu başlattıktan sonra uygulamayı da, interneti de, telefonu da kapatsanız, Pi kazanmaya devam edersiniz.

Üstte de bahsettiğimiz gibi siz Pi’yi üretmiyor, sizin için önceden üretilmiş kısmını zaman içinde katkılarınız doğrultusunda biriktiriyorsunuz.

Yapmanız gereken tek şey, günde 1 kere uygulamaya girip sağdaki yeşil butona basmak. Sonra sadece arkanıza yaslanıp bakiyenize eklenen Picoin’leri izleyeceksiniz.

Nasıl Pi üyesi olabilirim?

Tek dokunuşla! Pi üyesi olmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Birkaç dakika sonra Picoin bakiyenizin nasıl artmaya başlayacağını görünce şaşıracağınıza eminiz.

iOS kullanıcıları için: https://apps.apple.com/us/app/pi-network/id1445472541

Android kullanıcıları için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blockchainvault

Davetiye kodu: stonesak

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

işletim sistemi lisansı satın al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin