Dünya devinden büyük Metaverse hamlesi!
Dünya devinden büyük Metaverse hamlesi!

Milyarlarca kullanıcıya sahip şirketten bomba Metaverse hamlesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen sonbaharda, Facebook şirket adını Meta Platforms olarak değiştirdiğinde “Metaverse” bir moda haline geldi. Metaverse’ün nihai şekli ve kapsamı henüz belirlenmemiş olsa da, gelecekte sanal dünyaların büyüyeceği görülüyor. Oculus, Noel Günü’nde en çok indirilen uygulama haline geldi ve giderek daha fazla insanın bu Metaverse fikrini denediğini gösteriyor.

Çin’de Metaverse tabanından faydalanmak için en iyi konumlanmış şirket Tencent gibi görünüyor. Meta, Facebook ve Instagram platformları ile küresel sosyal medyaya hakim olurken, Tencent 1,26 milyardan fazla kişi tarafından kullanılan WeChat “süper uygulaması” ile Çin’e hükmediyor.

Tencent, bir başka önemli Metaverse uygulaması olan mobil oyun söz konusu olduğunda Meta’yı geride bırakıyor. Tencent, Çin’deki bir numaralı oyun yayıncısının yanı sıra dünyadaki en büyük oyun stüdyolarının çoğunda büyük bir yatırımcı konumunda.

Yine de Tencent, mobil oyunlarda Meta üzerinde üstünlüğe sahip olsa da, Meta’nın Oculus platformuyla yaptığı gibi “henüz” sanal gerçeklik birimi geliştirmedi.

Tencent Metaverse için AR/VR donanım üretecek

Geçen Pazartesi, Çin medya kuruluşu 36Kr, Tencent’in Black Shark’ı satın alacağını bildirdi. 2017 yılında başlatılan ve Çinli telefon üreticisi Xiaomi tarafından finanse edilen Black Shark, şu anda oyun odaklı cep telefonları ve aksesuarlar üretiyor. Ancak rapora göre Black Shark, Tencent satın aldıktan sonra AR/VR kulaklıklarına yatırım yapmak için iş modelini değiştirecek.

Kaynaklara göre Tencent, 2,6 ila 2,7 milyar RMB (410 ila 425 milyon dolar) arasında ödeme yapıyor. Bu, 2014’te Oculus’a ödenen 2 milyar doların çok altında. Elbette Black Shark henüz bir kulaklık bile yapmıyor, bu da ek yatırım gerektirecek.

Bununla birlikte, Black Shark, oyunları üst düzey mobil deneyimlere uyarlama konusunda, özellikle Qualcomm çipleriyle çalışma konusunda da uzmanlık geliştirmişti. Qualcomm’un modemleri, tıpkı cep telefonlarında olduğu gibi, sanal gerçeklik ve Metaverse uygulamaları için çok önemli olmaya devam edebilir. Böylece bu tür bir teknolojik uzmanlık, ortaya çıkan Metaverse’de çok değerli olabilir.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin