featured

Milyarderden iddialı açıklama: Bakın dünyanın hakimi hangi varlıklar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ekonomi alanında ünlü isimler son yaşanılan gelişmeleri kendi perspektifinden değerlendiriyor. Pek çok isim Ukrayna işgali, enflasyon ve faiz denklemlerinden çıkış haritası çiziyor. Son olarak Yatırım firması Social Capital’in kurucusu ve CEO’su olan milyarder Chamath Palihapitiya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini ele aldı. Milyarder, ABD dolarına göre kripto varlıklar için net bir pozitif olacağı fikrini geri çekti.

Kripto varlıkların destekçisi olan Palihapitiya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ve ardından ABD dolarının zayıflamasının “hepimizin beklediği kripto nimetini” getirmeyeceğini düşünüyor. Bunun yerine milyarder yatırımcı, hem Bitcoin hem de USD’nin “şu anda kazandığını” söyledi. Diğer varlıkların kaybettiklerini ön plana çıkardı.

Palihapitiya düşüncelerini Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı. Bitcoin’in kendisini “kurumsal düzeyde güvenli bir liman” varlığı olarak ayırt ettiğini iddia etti. Daha da önemlisi, BTC’nin hisse senetleri ve tahviller gibi ABD cinsinden varlıklara ek olarak kendisini piyasadaki diğer tüm kripto varlıklardan ayırmayı başardığını savundu.

Milyarder, Bitcoin ve USD’yi ayrı tutuyor

Ünlü milyarder, ABD cinsinden varlıkların, diğer para birimlerinde teklif edilen varlıklara kıyasla benzer bir fenomen yaşadığını kaydetti.

Palihapitiya’nın belirttiği gibi, Bitcoin düştüğünde diğer kripto varlıklar daha kötü kayıplara uğrama eğiliminde oldu. Dolar cinsinden hisse senetleri düştüğünde ABD dışı varlıklarda eşzamanlı bir etki meydana geldi.

Kripto piyasası kapitalizasyonu genelinde BTC değerinin yüzdesini ölçen Bitcoin hakimiyeti, Ocak ortasından bu yana %39’dan %43’e yükseldi.

MicroStrategy’nin kurucusu ve CEO’su Michael Saylor’da, Palihapitiya benzer bir tweet yayınladı. Bitcoin’in “enflasyon, düzenleme, savaş” da dahil olmak üzere dünya sahnesindeki bir dizi ilgili sorunun çözümü olduğunu söyledi.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin