Milyarder yatırımcıdan Hint kripto para borsasına dev yatırım
Milyarder yatırımcıdan Hint kripto para borsasına dev yatırım

Milyarder yatırımcıdan Hint kripto para borsasına dev yatırım

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Milyarder risk sermayedarı Tim Draper, Hint kripto para borsası Unocoin’e yatırım yaptı. 5 milyon dolarlık finansman turu, XBTO Ventures ve 2020 Ventures’ın katılımıyla Tim Draper’ın başındaki Draper Associates tarafından yönetildi.

2013’te Hint kripto para arenasına giren en eski borsalardan biri olan Unocoin, kripto ticaret platformu milyarder ve Bitcoin boğası Tim Draper’dan fon almayı başardı. 5 milyon dolar toplanan A serisi turuna Draper Associates liderlik etti. 2020 Ventures ve kripto odaklı VC firması XBTO Ventures da yatırım turuna katıldı.

Hint kripto para borsasına 5 milyon dolarlık yatırım

En son raporlara göre, popüle Bitcoin savunucusu Tim Draper ve risk sermayesi şirketi Draper Associates, Hint kripto para borsası Unocoin’in 5 milyon dolarlık bir yatırım sağlamasına yardımcı oldu.

Hint kripto ticaret girişimi, Digital Currency Group’un kurucusu Adam Draper ve Hindistan merkezli VC Blume Ventures’ın kurucusu Barry Silbert’ten daha önce 3 milyon dolardan fazla para toplamıştı.

Bu yılın mart ayının başlarında, Hindistan Yüksek Mahkemesi, RBI tarafından kripto para borsalarında uygulanan yasağı bozmuştu. Tarihi yargılamanın ardından Unocoin, platformundaki Bitcoin/kripto ticaret trafiğinde bir artış gözlemledi ve fırsattan yararlanmak istedi. Yatırım hakkında yorum yapan Unocoin CEO’su Sathvik Vishwanath şunları söyledi:

Hindistan Merkez Bankası tarafından 2018’de yürürlüğe giren endüstri yasağını kaldırılmasının ardından Hindistan’da kripto kullanımında çarpıcı bir artış gördük. Müşteri büyüme oranları, Yüksek Mahkeme kararının açıklandığı ayda 10 kattan fazla arttı. Sonraki aylarda ise işlem hacminde 5 kat artış buna eşlik etti. Finansman, işimizi daha da ölçeklendirmemize yardımcı olacak ve platformumuzun hizmetlerini genişletmek için bize güçlü bir mali dayanak sağlayacaktır.

DeFi alanında da büyüyecekler

Fonların kullanımıyla ilgili güncellemelere göre, Unocoin “daha güçlü bir teknoloji ekibi kurmayı ve ürün altyapısını ve tekliflerini geliştirmeyi” planlıyor. Bunun dışında, kripto para borsası da yerel protokol setiyle DeFi alanına büyümeyi planlıyor.

Ekip ayrıca, müşteri desteğini geliştirmek için yeni bir yapay zeka tabanlı sohbet robotu sistemi uygulamayı planlıyor. Tim Draper; Tesla, Skype ve Twitter gibi şirketlere yaptığı yatırımlarla zaten tanınıyor. Son yatırımı hakkında konuşurken şunları söyledi:

Hindistan Yüksek Mahkemesi’nin kararını duyduğumuza çok sevindik ve yıllardır Hindistan’da Bitcoin lideri olan Unocoin’i takip ediyorduk. Sonunda Unocoin’i destekleyebileceğimiz için çok heyecanlıyız. Her Hint vatandaşı Unocoin ile bir Bitcoin hesabına sahip olmalıdır. Zamanla değer kaybetmeyen bir para biriminde iş yapmanın harika bir yoludur.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin