ABD'nin en etkili isimlerinden biri, maaşını Bitcoin üzerinden alacak
ABD'nin en etkili isimlerinden biri, maaşını Bitcoin üzerinden alacak

Milyarder yatırımcıdan çok şaşırtan Bitcoin açıklaması: Yasak mı geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hedge Fund kralı ve milyarder yatırımcı Ray Dalio, Andy Serwer ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Bitcoin üzerindeki olası bir ‘yasak’ hakkındaki tahminlerini yineledi. Dalio’ya göre, ABD yetkililerinin özel altının mülkiyetini meşrulaştırmaması gibi Bitcoin’in bir “dışlanmış” olma ihtimali söz konusu. Milyarder bu noktada şöyle diyor:

“Belirli koşullar altında, Bitcoin’i yasadışı ilan etmenin çok muhtemel olduğunu düşünüyorum.”

Yasak gelir mi?

Görünüşe bakılırsa, bunun gibi bir şeyin olma ihtimali bir gerginlik yaratıyor olsa da, Bridgewater Associates Kurucusu durumun böyle olmadığına inanıyor. Hükümetin geçmişte para arzı üzerindeki hakimiyetini korumak için nasıl çaba sarf ettiğini aktaran Dalio, ulus devletlerin Bitcoin gibi diğer para birimlerinin yollarına bir engel olmasını istemediklerini savundu.

“Her ülke arz ve talebi kontrol etme tekeline değer verir. Diğer paraların işlemesini veya rekabet etmesini istemiyorlar çünkü işler kontrolden çıkabilir. ”

Dalio, kripto para birimlerini yasaklamaya ve traderları ve madencileri cezalandırmaya çalışacak bir yasa tasarısı hazırladığı bildirilen bir ülke olan Hindistan örneğini de aktardı.

Bu ifadelerin zamanlaması ilginçtir, özellikle Bridgewater Associates tarafından yazılan ‘Bitcoin hakkında ne düşünüyorum’ başlıklı raporun arkasında yer aldıkları için ilginç. Söz konusu araştırma raporu, Bitcoin yerine altın tahsisatlarının Bitcoin olarak çeşitlendirilmesi durumunda, Bitcoin’in teorik olarak en az %160 artabileceğini savundu.

Bitcoin neden alternatif?

Ancak hepsi bu kadar değil. Dalio uğursuz bir olasılığı vurgularken, kripto para birimlerinin neden birçok kişi tarafından “alternatif” olarak görüldüğünün altını çizdi.

“Bitcoin son 10 yılda kendini kanıtladı. Saldırıya uğramadı. Önemli bir takipçi kitlesi oluşturdu, bir alternatif, bir anlamda servet deposu ”

Olası bir yasağın, kripto para birimlerine olan talep üzerinde feci bir etkisi olabilir. Dahası, konuyla ilgili hukuki netlik eksikliği sayesinde, John Hanke gibi birçok kripto şüpheci, aşağıdaki gibi açıklamalar yapıyor:

“Açıkça oldukça spekülatif bir şey. Çok volatil ve bu durum, istikrarlı bir hesap birimi olmadığı için para birimi olmadığı gerçeğine giriyor.”

Hanke’ye göre, nihayetinde Bitcoin, bir “ölüm sarmalına” girdikten sonra gerçek temel değeri olan sıfıra yaklaşacak.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin