featured

Milletvekilinden TC Başbakanı’na Bitcoin için resmi dilekçe

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin’de gündeminde yer almaya başlayan Bitcoin, bu defa resmi bir kanalla T.C. Başbakanı Binali Yıldırım’ın masasında olacak. Milletvekilinden TC Başbakanı’na Bitcoin için resmi dilekçe, Türkiyede Bitcoin’in gündeme gelmesine neden olacak.

Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, TBMM’e ”Anayasanın 98. ve TBMM içtüzüğünün 96 ve 98. maddeleri gereğince Sayın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı yanıtlanması” üzerine ”Bitcoin” hakkında sorular içeren bir dilekçe gönderdi.

Pir, yazılı dilekçesinde Estonya Hükümeti’nin kripto paralar hakkında tutumundan ve çıkarılması planlanan ancak büyük ihtimalle askıya alındığı bilinen ”Estcoin” ile ilgili örnekler verdi.

Dilekçedeki yer alan sorular:

”Türkiyede (BTC) Bitcoin’in yasal statüsü nedir?

Bitcoin (BTC) Estonyadaki Estcoin örneğinde olduğu gibi para birimi veya bir hesaplama birimi olarak kabul ediliyor mu? 

Şayet Bitcoin (BTC) para birimi veya hesaplama aracı olarak kabul edilmiyorsa ileride Bitcoin’in para birimi veya hesaplama aracı olarak kabul edilmesi için Hükümetinizin yaptığı bir çalışma var mıdır? 

Şüphesiz, Sayın Başbakan Binali Yıldırım ve kurmaylarının bu sorulara yanıtının ne olacağını tüm Türkiye merakla bekliyor olacak.
Kripto para haber ekibi olarak gelişmeleri yakından takip ederek sizlerle paylaşıyor olacağız.

Türkiyede Bitcoin ve kripto paralarla ilgili ilk resmi adım SPK tarafından yapılmıştı.

Kasım başında Merkez Bankası Başkanı Kripto Paralarla ilgili açıklamasında, TCMB’nin dijital paralardaki gelişmeleri yakından izlediğini belirterek dijital paraların iyi tasarlandıkları takdirde finansal istikrara katkı sağlayabileceğini dile getirmişti. 

Eylül ayında Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yaptığı Kripto Paralarla ilgili açıklamada ise : 

“Uluslararası finans sistemini orta ve uzun vadede derinden etkileyecek gelişme. Şu anda başlangıç aşamalarında ama bu alanın mutlaka kontrol altına alınması, kural ve kaidelere bağlanması lazım. Bu konuda da uluslararası finans sisteminde bir takım gelişmeler mutlaka olacaktır. Türkiye de her zaman olduğu gibi bu gelişmelerin içinde yer alacak.”

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin