Mike Novogratz: “Bence Tether şeffaflık yaratma konusunda iyi bir iş yapmadı.”
Mike Novogratz: “Bence Tether şeffaflık yaratma konusunda iyi bir iş yapmadı.”

Mike Novogratz: “Tether şeffaflık konusunda sınıfta kaldı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların en tanınmış savunucularından biri olan milyarder yatırımcı Mike Novogratz, son zamanlardaki sıkıntılar için tartışmalı “stablecoin” Tether’ı suçladı. Ayrıca Novogratz, Tether’ın şeffaflık konusunda sınıfta kaldığını belirtiyor.

Mike Novogratz: “Bence Tether şeffaflık yaratma konusunda iyi bir iş yapmadı.”

Tether, tarihsel olarak sıkı işlem aralığından 1 doların altına düştü ve yatırımcıların kripto paraya olan inancını yitirebileceğine dair şüphe uyandırdı. Değeri günden güne dalgalanan Bitcoin’in aksine, Tether’ın tokenleri istikrar için tasarlandı.  Bazı trader’lar, Tether’ın banka hesaplarında her birinin bir dolar ile desteklenmediği iddia ettiği için son günlerde stablecoin’in fiyatları düştü.

Novogratz, şu anda en favori stablecoin’in ise Winklevoss kardeşlerin yönettiği Gemini Borsası’nın çıkardığı Gemini Dollar olduğunu vurguluyor. Son dönemde kripto para startup’ı Bitgo’ya yaptığı büyük yatırımla anılan Novogratz, konuya yönelik şunları söyledi:

Bence Tether şeffaflık yaratma konusunda iyi bir iş yapmadı ve sınıfta kaldı.

Milyarder yatırımcı: “Stablecoin’ler bana açıkçası mantıklı geliyor.”

Novogratz, Galaxy Digital Holdings Ltd.’nin kurucusu, Çarşamba günü Frankfurt’taki bir konferansta yaptığı açıklamada, stablecoin’in tekrar yatırımcıların güvenini kazanması gerektiğini söyledi. Ayrıca Novogratz, konuya yönelik şunları söyledi:

Stablecoin’ler bana açıkçası mantıklı geliyor. Özellikle Gemini Dollar gibi düzenlenmiş ve bilinen bankalarla anlaşması olan, şeffaf stablecoin’ler, bu sektörde önemli bir kullanım alanına sahip olabilir. Tether ise bana kalırsa şeffaflık konusunda çok büyük hatalar yaptı. Bu nedenle şeffaflık yarattıklarını söylemek zor.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin