Michael Novogratz: “Bitcoin fiyatının artması için satın almanın kolaylaşması gerekiyor.
Michael Novogratz: “Bitcoin fiyatının artması için satın almanın kolaylaşması gerekiyor."

Finans dünyasının efsanelerinden Mike Novogratz kripto para bankası kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg’in haberine göre milyarder Mike Novogratz, kripto para birimleri ve halka açılmayı planlayan Blockchain tabanlı girişimler için bir ticaret bankası açmaya hazırlanıyor.

Novogratz’ın sunduğu faaliyet planına göre banka dört alanda faaliyet gösterecek: ticaret, ana yatırım, varlık yönetimi ve danışmanlık çalışmaları. Bankanın ismi ise Galaxy Digital LP olacak.

Geçen sene Bitcoin, Ether, Ripple ve diğer kripto paralardaki yükselişi “hayatımızın en büyük kabarcığı” olarak nitelendiren Novogratz, Blockchain’in ise finans sektörünü aynı internetin yaptığı gibi yeniden şekillendireceğini söyledi.

Mike Novogratz yol haritasını sundu

Novogratz’ın açıkladığı yol haritasına göre Galaxy, ilk önce Kanada merkezli First Coin Capital Corp’u satın alacak ve bir paravan şirket olan Bradmer Pharmaceuticals Inc. ile ters devralma yoluyla birleşecek. Şirket ayrıca, önümüzdeki ay 201 milyon dolarlık özel bir ödeme planı hazırlayacak.

Finans dünyasının eski kurtlarından olan iş adamı, Goldman Sachs Grubu’nda on yıldan fazla bir süre geçirdikten sonra Fortress Investment Group LLC’de müdürlük yapmış ve 2015’e kadar Fortress Makro Fonu’nu yönetmişti.

“Kripto para dünyasının Goldman Sachs’i”

İsimsiz bir kaynağa göre Novogratz, yeni kuracağı bu oluşumu “kripto para dünyasının Goldman Sachs’i” haline getirmek istiyor. Ayrıca Novogratz’ın Bitcoin, Ether, ICO ve startup yatırımlarından 400 milyon dolarlık önemli bir kaynağı Galaxy’e aktardığı belirtiliyor.

Şirketin yönetim kurulunda yer alacak isimler ve kariyer notları şu şekilde:

  • Mike Novogratz – Başkan ve CEO
  • Richard Tavoso (Eskiden: RBC Capital Markets’ın Küresel Arbitraj Yöneticisi)
  • Christopher Ferraro (Eskiden: HPS Investment Partners ve BlackRock Kelso Capital Advisors)
  • David Namdar (Eskiden: Millenium Partners ve UBS AG)

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin