Bitcoin fiyatından yeni rekor! 24.500 dolar aşıldı - Sırada ne var?
Bitcoin fiyatından yeni rekor! 24.500 dolar aşıldı - Sırada ne var?

MicroStrategy’nin 650 milyon dolarlık daha BTC alımı Bitcoin’de alım fırsatı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – NASDAQ listesinde yer alan iş zekâsı şirketi MicroStrategy, devasa BTC satın alımlarına devam ediyor ve şimdiye kadar var olan tüm BTC’nin % 0.335’ine sahip.

Kendisini “halka açık en büyük bağımsız iş zekası şirketi” olarak tanımlayan MicroStrategy, daha fazla bitcoin satın alma sözünü geçtiğimiz saatlerde yerine getirdi. Şirket bugün erken saatlerde yaklaşık 650 milyon $ karşılığında 29.646 BTC daha satın aldığını duyurdu.

MicroStrategy’nin kurucusu ve CEO’su Michael Saylor, en son BTC satın alımını bugün erken saatlerde duyurdu. Firmanın yakın zamanda oluşturduğu Hazine Rezerv Politikasının ardından şirket, ortalama 21.925 $ fiyatla 650 milyon dolar daha bitcoin tahsis etti.

Önceki BTC alımlarına göre, şirketin toplam varlıkları 70.470 bitcoin’e ulaştı – şimdiye kadar var olan 21 milyon BTC’nin % 0.335’inden fazlası.

İş zekası devi, şu anda coin başına ortalama 15.964 $ fiyatla BTC’de 1.125 milyar $ tahsis etti.

MicroStrategy’nin geçen hafta üst düzey dönüştürülebilir tahviller aracılığıyla 650 milyon dolar topladığını ve fonları BTC satın almak için kullanacağını iddia ettiğini hatırlatalım.

CryptoPotato ayrıca geçtiğimiz günlerde şirketin Bitcoin’i birincil hazine rezerv varlığı olarak yerleştiren yeni bir Hazine Rezerv Politikası başlattığını bildirdi. Saylor yaptığı açıklamada, en son BTC alımının politikaya uygun olarak işlediğini belirterek bunu kabul etti.

“Bugün duyurulan Bitcoin alımının, dünyanın en yaygın kullanılan kripto para birimi olan bitcoin’in güvenilir bir değer deposu olduğuna olan inancımızı teyit ediyor.” – açıklaması yapıldı.

İlginç bir şekilde, BTC’nin fiyatı bugün düştü ve kısa bir süre 22.000 doların altına indi. Bu nedenle, MicroStrategy bu “dipten satın alma” fırsatından yararlanabilirdi. Yine de, benzer büyük işlemlerin işlenmesi genellikle daha uzun sürdüğü için bu hala teyit edilmemiştir. Örneğin Coinbase tarafından gerçekleştirilen şirketin 250 milyon dolarlık önceki alımlarından biri 5 gün sürdü.

Belirsizliğe rağmen, MicroStrategy’nin duyurusu, varlığın dakikalar içinde yaklaşık 1000 $ pompalanması, BTC fiyatını etkilemiş gibi görünüyor.

Bu haber ilk olarak cryptopotato’da yayınlanmıştır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin