MicroStrategy, yılın son Bitcoin indirimini kaçırmadı!

MicroStrategy ile ilgili endişeler artıyor: BTC’leri vermek zorunda mı kalacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para biriminde yaşanan düşüş kurumsalları daha çok etkiledi. Ellerinde binlerce BTC tutan şirketler büyük bir zararı da bu süreçte göze aldı. Bunlardan biri de MicroStrategy. Ancak şirket için söylentiler daha da korkutucu.

MicroStrategy’nin elinde 129.218 Bitcoin var. Bitcoin’in fiyatındaki düşüşün bir sonucu olarak, şirketin Bitcoin rezervlerinin önemli bir bölümünü teminat olarak nakde çevirmesi veya rehin vermesi gerekebileceğine dair artan endişeler bulunuyor.

Microstrategy’nin CEO’su Michael Saylor Salı günü yaptığı açıklamada, şirketin bir marj çağrısı almayı beklemediğini ve daha fazlasını göndermeleri gerektiğinde yeterli teminatı olduğunu söyledi.

Ertesi gün, şirketinin Silvergate Capital’den 205 milyon dolarlık Bitcoin destekli kredisine ilişkin bir marj çağrısını yerine getirmek için yakında Bitcoin’ini tasfiye etmesi gerekebileceğine dair söylentiler dolaşmaya başladı.

Microstrategy CEO’su söylenti hakkında konuştu

Saylor, Çarşamba günü CNBC’nin “Squawk on the Street” programında, marj tamamlama sorununun yersiz olduğunu belirtti. MicroStrategy’nin Bitcoin’inin bir kısmını satabileceğini “açıkça yanlış” söyleminde bulundu.

Pazartesi günkü yoğun satışın ardından Salı günü MicroStrategy hisseleri %6 yükselirken Silvergate ABD ticaretinde %3 değer kazandı.

Mart ayında MicroStrategy, kripto bankası Silvergate Capital’den 205 milyon dolar borç almıştı. Teminatın çoğunluğu 19.468 Bitcoin’den oluşan üç yıllık krediyi oluşturuyor. Gelirler ek Bitcoin satın almak için kullanıldı.

Saylor, Hodl’a devam edeceklerini yineledi

Microstrategy bir “Bitcoin Stratejisi” uyguladığında, oynaklığı öngördüğünü ve bilançosunu kargaşa dönemlerinde “durmaya” devam edebilecek şekilde tasarladığını söyledi.

BTIG’deki dijital varlık analizi başkanı Mark Palmer’a göre, yazılım şirketinin Bitcoin varlıklarının hiçbirini tasfiye etmesi gerekmeyecek.

Nisan ayında başlayan kripto para piyasasındaki düşüş, Haziran ayında da devam etti. Popüler kripto para birimleri Bitcoin ve Ether’in değeri Cuma gününden bu yana sırasıyla %16 ve %24 düştü. Ancak buna rağmen şirket, satış yapmama konusunda ısrarcı.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin