MicroStrategy, Bitcoin portföyünü büyütmeye devam ediyor, bu sefer ne kadar aldılar?
MicroStrategy, Bitcoin portföyünü büyütmeye devam ediyor, bu sefer ne kadar aldılar?

MicroStrategy, Bitcoin portföyünü büyütmeye devam ediyor, bu sefer ne kadar aldılar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen hafta sonu sert bir baskı altında kaldıktan sonra, Bitcoin (BTC) bugün bir kez daha faaliyete geçti. Bitcoin (BTC) fiyatı haber yayına hazırlanırken % 7 yükselişteydi  ve şu anda 48K $ seviyelerinin üzerine çıktı. Basın zamanında BTC, 897 milyar dolarlık piyasa değeri ile % 7,35 artışla 48.144 dolardan işlem görüyor.

MicroStrategy’nin portföyüne 15 milyon dolar değerinde Bitcoin eklemesi, muhtemelen çok önemli bir kırılma olabilir ve SEC ile yaptığı son açıklama da aynı şeyi gösteriyor.

Bu, MicroStrategy’nin birkaç gün önce 1,2 milyar dolarlık BTC satın aldığını açıklamasından sonraki bir hafta içinde yapılan başka bir duyuru. Bu muazzam miktarda BTC’yi dönüştürülebilir fonları aracılığıyla satın aldı.

Bitcoin güçlenmeye devam ederken, büyük finans kurumları dünyanın en büyük kripto para birimine ısınmaya devam ediyor. Citibank, büyük bir açıklamada, Bitcoin’in küresel ticaret para birimi haline gelebileceğini ve böylece ABD Doları’nın yerini alabileceğini söyledi.

Citibank, Bitcoin’in ana akım benimseme ile büyük engellerle karşılaşabileceğini eklese de, kriptonun geleneksel ödemelere göre daha iyi performans gösterdiğini kabul eden ilk büyük finans kurumu.

Milletvekilleri, Bitcoin’in küresel finansal ekosistemde kullanımı hakkında haksız yere tekrarlanan endişeleri dile getirdi. Son zamanlarda, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, BTC’nin yasadışı faaliyetler için kullanımını izlemeleri gerektiğini belirtti. Bununla birlikte, Messari’de bir araştırmacı olan Mira Christanto, Bitcoin’in yasadışı amaçlarla kullanımının geleneksel para biriminden çok daha az olduğuna dikkat çekiyor.

BTC fiyatı yakın zamanda bir artış göstermiş olsa da, BTC/hisse senedi korelasyonu hala yüksek olup, dünyanın en büyük kripto para birimi üzerinde bir satış baskısı olduğunu göstermektedir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin