Microsoft’tan çok konuşulacak dev Metaverse hamlesi
Microsoft’tan çok konuşulacak dev Metaverse hamlesi

Microsoft’tan çok konuşulacak dev Metaverse hamlesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yazılım ve teknoloji devi Microsoft, video oyununa ve Metaverse‘e bomba gibi girmeye hazırlanıyor. Şirket, dünyanın en büyük video oyun şirketlerinden biri olan Activision Blizzard’ı, tahmini değeri 68,7 milyar dolara (hisse başına 95 dolar olan tamamı nakit bir işlemle) satın alacağını duyurdu.

Anlaşma 2023 civarında sona erdiğinde, Microsoft, yalnızca Çin’in Tencent ve Sony tarafından geride bırakılan gelirler açısından en büyük oyun şirketlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Satın alma, Microsoft’a “Call of Duty”, “World of Warcraft”, “Diablo”, “Overwatch” ve diğerleri gibi popüler oyunlar üzerinde kontrol sağlayacak.

Ayrıca teknoloji devi, anlaşmanın kilit bir sektörde genişleme çabalarına yardımcı olmasını bekliyor. Resmi bir gönderiye göre:

Bu satın alma, Microsoft’un mobil, bilgisayar, konsol ve bulut genelindeki oyun işindeki büyümeyi hızlandıracak ve metaverse için yapı taşları sağlayacaktır.

Microsoft Metaverse’e girme çabasını artırıyor

Yazılım şirketinin Strateji ve Dönüşüm, Blok Zinciri ve Bulut Donanım Tedarik Zinciri Direktörü Yorke Rhodes, potansiyel adayları Microsoft’un bu hedefle oluşturduğu yeni ekibinde bir pozisyon önermeye çağırdı.

Ayrıca Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Satya Nadella, Metaverse’i “dünyayı nasıl gördüğümüzü değiştirmeye” devam edecek kalıcı bir sektör olarak nitelendirdi. Yönetici, bu sektörün insanların etkileşim şeklini de değiştireceğini ve şirketin daha büyük bir stratejinin parçası olarak oyun endüstrisindeki varlığını genişletme tutkusunu haklı çıkaracağını iddia etti.

Nadella, Activision Blizzard ile yaptığı anlaşma duyurusunda şunları söyledi:

“Oyun, günümüzde tüm platformlarda eğlencede en dinamik ve heyecan verici kategoridir ve metaverse platformlarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Oyuncuları ve yaratıcıları ilk sıraya koyan ve oyunu güvenli, kapsayıcı ve herkes için erişilebilir kılan yeni bir oyun çağını başlatmak için birinci sınıf içeriğe, topluluğa ve buluta derinden yatırım yapıyoruz.”

Microsoft Metaverse oyununu hızlandırıyor

The Wall Street Journal’a göre Microsoft, Metaverse’e girme rekabetiyle mücadele ediyor. Şirket, yakın zamanda artırılmış gerçeklik aygıtı HoloLens’ten daha önce Facebook olarak bilinen Meta’ya 100 kadar ekibini kaybetti.

Mark Zuckerberg liderliğindeki sosyal medya devi, dijital sektöre girmeye çalışan teknoloji devlerinden sadece biri. Walmart, VISA ve Electronic Arts (EA) ve Ubisoft dahil olmak üzere oyun endüstrisindeki diğerleri gibi küresel erişime sahip büyük şirketler de Metaverse ve Non-Fungible Token (NFT’ler) sektörüne ilgi duyduklarını ifade ettiler.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin