Microsoft yeni Ethereum Blockchain ürününü duyurdu
Microsoft yeni Ethereum Blockchain ürününü duyurdu

Microsoft yeni Ethereum Blockchain ürününü duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Microsoft’un yeni Ethereum Blockchain ürünü duyuruldu. Yazılım devi Microsoft, yeni bir “Servis olarak Blockchain” (BaaS) ürünü olarak piyasaya sürdü. Ürün sektördeki işletmelere yönelik özellikle kurumsal ortamlar için özel olarak tasarlanmış esnek bir Ethereum örneği oluşturulmasına olanak tanıyor.

Microsoft Azure’dan mühendisler açıklıyor

Microsoft Azure hem açık çevre ortamlarından hem de internetten tüketilebilen çok çeşitli internet hizmetini sağlamakta olan bir bulut platformu hizmetidir.

Salı günü açıklandığı üzere, Azure üzerindeki Ethereum yetki belgesi, işletmelerin bir “İş Kanıtı” (PoW) konsensus algoritması tarafından güvence altına alınmayan ve sonuç olarak madencilik gerektirmeyen, katılımcıların birbirlerine güvenmediği bir Ethereum Blockchain ağlar üzerinde uygulamalar geliştirmelerine olanak tanıyor.

Azure Global yazılım mühendisi Cody Born:

PoW, kripto paranın ağda güvenliği teşvik ettiği anonim, açık ağlarda harika çalışıyor. Ancak, özel konsorsiyum ağlarında hiç bir değeri yoktur.

Born, kurumsal Blockchain ağındaki tüm katılımcıların bilinen ve saygın olduğu için yönetimin ağ operasyonundan ayrılabileceğini açıkladı.

Bu amaçla, yetki belgesi ürününde, konsorsiyum üyelerine, ağı yönetme veya oylama gücünü başkalarına verme yetkisi veren “Yönetişim DApp” olarak adlandırılan yerleşik bir merkezi olmayan uygulama (DApp veya dApp) bulunmaktadır. Ağ katılımcıları, diğer düğümlerin, birincil düğümlerinin çevrimdışına çıkması durumunda, tüm üyelerin sürekli uzlaşma katılımını sağlamaları için kendi adlarına oy kullanmaları için de yetki verebilir.

Tek tıklama ile DLT çözümü sağlanıyor

Ağ yöneticileri, otoritelere oy vermek ve ağ otoritelerini şeffaf ve denetlenebilir bir şekilde değiştirmek için on-chain oylamasını kullanabilirler.

Azure’un orijinal PoW tabanlı Ethereum ürünü ile birlikte, bu yeni fikir birliği modelini kullanan Blockchain’ler beş dakika kadar kısa bir sürede kurulabilir ve kuruluşlara “tek tıkla” DLT çözümü sağlıyor.

Geliştiriciler farklı programlama dilleri ile akıllı kontratlar yazabilecek

Ürünün kullanılabilirliğini daha da artırmak için Microsoft, Parity’nin WebAssembly (Wasm) araç takımı kullanılarak oluşturulmuş akıllı sözleşmeler için destek sağladı. Bu sayede geliştiricilerin C++ ve Rust gibi alışılmış programlama dillerinde akıllı kontratlar yazabilmelerine olanak tanıdı.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin