Microsoft Başkanı'ndan çok konuşulacak dijital para yorumu:
Microsoft Başkanı'ndan çok konuşulacak dijital para yorumu: "Tek yetkili hükümetler olmalı!"

Microsoft’tan Avustralya’da dikkat çeken Blockchain hamlesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Microsoft, Avustralya’da toprak karbon kredisi satın almak için Blockchain teknolojisini kullandı. Cosmos (ATOM) blok zinciri üzerine inşa edilen Regen Network ile birlikte CarbonPlus Grassland kredileri başlangıçta Yeni Güney Galler’deki iki çiftliğe verildi.

Karbon kredisi nedir?

Karbon kredileri, atmosferdeki karbondioksiti yakalama ve toprakta depolama süreci olan toprak tutmanın bir ölçüsü olarak kullanılıyor. Bu, Regen Network’ün uzaktan algılama teknolojisi ile elde ediliyor ve ayrıca hayvan refahı, toprak sağlığı ve genel ekosistem sağlığının izlenmesine yardımcı olduğu söyleniyor.

Microsoft bunları satın almadan önce doğal sermaye şirketi Impact AG’nin başlattığı bir girişimle Wilmot Cattle Co.’ya toplam 43.338 ton karbon kredisi verildi. Wilmot çiftçilerinin, yönetilen otlatma uygulamaları sayesinde topraklarındaki organik karbon konsantrasyonunu %4,5’e kadar artırdığı bildirildi. Toprak organik karbonunun ideal konsantrasyonunun%4–6 olduğu belirtiliyor.

Microsoft 2030’a kadar sıfır karbon ayak izini amaçlıyor

Microsoft, geçen yıl yaptığı açıklamada karbon ayak izini 2030 yılına kadar sıfıra indirmeye çalışacağını duyurdu. Microsoft ayrıca 1975’te faaliyete başladığından beri üretmekten sorumlu olduğu karbon miktarına eşit miktarda karbonu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Regen Network CEO’su Christian Shearer girişimi kutlayarak, iklim değişikliğiyle mücadeleye doğal yaklaşımlar konseptinde umut verdiğini sözlerine ekledi.

Shearer, açıklamasında şöyle dedi:

“Impact Ag ve Wilmot Cattle Co ile yaptığımız çalışmalar, iklim değişikliğine yönelik tarımsal ve doğa temelli çözümlerin yalnızca gerçek olmadığı, aynı zamanda karbonu hızla ayırma ve gıda sistemlerimize direnç oluşturma potansiyeline sahip olduğu konusunda bizi her zamankinden daha umutlu yapıyor. Microsoft’un karbon kredileri satın alma ölçeği, iş dünyasının değişim için bir katalizör olabileceği ve olacağı konusunda hepimize umut vermelidir.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin