Microsoft Başkanı'ndan çok konuşulacak dijital para yorumu:
Microsoft Başkanı'ndan çok konuşulacak dijital para yorumu: "Tek yetkili hükümetler olmalı!"

Microsoft Başkanı’ndan çok konuşulacak dijital para yorumu: “Tek yetkili hükümetler olmalı!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Facebook’un eskiden Libra olarak bilinen dijital para projesi Diem üzerinde çalışması, birçok finansal düzenleyiciyi memnun etmedi. Çoğu, özel stabilcoinin finansal piyasalar ve fiat için bir tehdit olabileceğine inanıyor.

Microsoft Başkanı: “Dijital para konusunda tek yetkili hükümetler olmalı”

Microsoft’un başkanı olarak görev yapan Brad Smith, Bank for International Settlements’ın ev sahipliğinde düzenlenen bir konferansta bu konuda düzenleyicilerin yanında yer aldı. Ona göre, “para arzı” söz konusu olduğunda, yalnızca “halka karşı sorumlu oldukları ve her zaman kamu çıkarına sahip oldukları” için, dijital para çıkaran tek yetkili olan kurum hükümetler olmalı.

Ben de para basımına katılmamızı teşvik etmenin, istemenin veya istemenin büyük bir hayranı değilim. Yüzyıllardır bunu hükümetlerin eline bırakan bir hareketin dünyaya daha iyi hizmet ettiğini düşünüyorum.

Düzenleyiciler Diem ve özel olarak verilen stabilcoin fikri konusunda şüpheci kalsa da, proje kriptoyu başlatmak için yeni yaklaşımlar sergiliyor. Diem’den sorumlu ekip, bu yıl içinde bir stabilcoin piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hedefleri, “milyarlarca insanı güçlendiren basit bir küresel para birimi ve finansal altyapı sağlamak.” Ayrıca İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu (Finma) aracılığıyla bir lisans almayı planlıyorlar. Diem’in ortak mucidi Christian Catalini’ye göre proje, CBDC’lere geçişi destekleyebilir ve küresel saklama bankalarıyla yakın iş birliği yapabilir.

“Banka olmak istemiyoruz”

Ancak Microsoft Başkanı, Facebook’un Diem gibi projelere şirketin muhalefetini oldukça açık bir şekilde belirtti. Ayrıca şunları söyledi:

Biz bir banka değiliz ve banka olmak istemiyoruz, banka olan müşterilerimizle rekabet etmek istemiyoruz.

İlginç bir şekilde Smith, yeni teknoloji şirketlerinden ziyade düzenleyicileri destekleyen tek Microsoft yöneticisi değil. Daha önce, şirketin kurucusu Bill Gates, kendisinin kripto varlığı hakkında tarafsız bir görüşe sahip olduğunu söylemişti.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin