Michael Parsons’un istifası ile kripto paranın büyüme potansiyeli artabilir
Michael Parsons’un istifası ile kripto paranın büyüme potansiyeli artabilir

Michael Parsons’un istifası Cardano’yu nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano Vakfı’nın Başkanı Michael Parsons geçen hafta görevinden istifa etti. Yeri Pascal Schmid tarafından geçici olarak alınacak. Bu bilgi, bir blog gönderisinde geçen hafta Cardano Vakfı tarafından yayınlandı. Peki Michael Parsons’un istifası Cardano’yu nasıl etkiler?

Michael Parsons Cardano Vakfı’ndan istifa etti

Bir süre önce bir basın açıklamasında Cardano, Michael Parsons’ın istifasını açıkladı. Bu karar, Cardano’nun topluluğunun Change.org’daki 6097 firmayı bir araya getirmesinin ardından proje tarafından alındı. Cardano’nun toplumla ilgili bir organizasyonu olan Cardano’lu gardiyanlar bu karar için bastırıyorlardı. Change.org’daki resmi kampanya şu şekildedir:

Cardano topluluğunun kararlı üyeleri olarak, Cardano Vakfı’nı kurtarmak istiyoruz ki bu, Cardano girişimine zarar verme riski taşıyan bir kişi olan Vakıf başkanı tarafından felç edildi.

Michael Parsons’un Charles Hoskinson’un projesi ile aynı doğrultuda hareket etmediği iddia ediliyor. Charles Hoskinson’un Cardano ve arkasındaki toplumda çok etkili bir rolü var. Projenin ardındaki ustalardan biri. Bahsedilen sorunlardan bazıları mali hesap verebilirlik veya fon tahsisi ile ilgili. Ayrıca Parsons’ın Cardano’yu bazı kayırmacılık tutumlarıyla yönettiğini de belirtiliyor.

Topluluk, projenin geleceği konusunda endişelenmeye başladı

Topluluk, projenin geleceği konusunda endişelenmeye başladı. Cardano’nun (ADA) felç olduğunu ve olması gerektiği gibi gelişemediğini hissettiler. Toplumdaki bu olumsuz duygudan dolayı Parson, Cardano Vakfı’nın başkanı olarak istifa etti. Karar, toplum tarafından pek çok farklı şekilde kutlandı.

Hoskinson, Cardano Vakfı’nın önümüzdeki aylarda kendini temizlemesi gerektiğini söyledi. Ana niyet, kendini yeniden icat etmek, daha demokratik ve şeffaf olmak. Üstelik, yönetim kurulunda daha fazla çeşitliliği sağlamak adına üye sayısını artırmasını beklediğini söylüyor. Ayrıca projeyi ilerletmek için IOHK’nın Cardano ile çalışmaya devam edeceği konusunda topluluğu bilgilendirdi.

Michael Parsons’un istifası ile kripto paranın büyüme potansiyeli artabilir

Bir süre önce, Cardano pazardaki en büyük kripto para donanım cüzdanlarından biri olan Trezor’dan destek aldı. 2019 yılında, projenin yenilenen bir ekiple ve vakfın daha iyi yönetimi ile büyümeye devam etmesi bekleniyor. Bu yazıyı yazarken, Cardano kripto para piyasasında en büyük sanal para birimlerinden biri. 1 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Her bir ADA tokeni 0,041 dolar için satın alınabilir ve son 24 saatte 25,2 milyon dolarlık bir işlem hacmine sahip.

Cardano (ADA) fiyat grafiği
Cardano (ADA) fiyat grafiği

Parsons’ın Cardano’dan ayrılma kararı aldığında, topluluk projenin gelecekteki büyüme potansiyeli konusunda çok hevesli. Cardano, 24 saat öncesine kıyasla %7’lik bir artışla ilk 10 sanal para arasında en büyük üçüncü büyümeye imza attı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin