featured

Metaverse ve Web3 teknolojisi düşündüğünüzden daha yararlı olabilir! İşte bilmeniz gerekenler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DappRadar’ın araştırmasına göre, Web3 tabanlı oyunlar ve Metaverse projeleri 1 Ağustos 2022’den bu yana 748 milyon dolar değer kazandı. Ağustos ayında blockchain oyunlarına günde ortalama 847,000 UAW katıldı. Bu, temmuz ayına göre %11 oranında düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

Bu türde en iyi bilinen oyunlardan biri olan Axie Infinity, toplam NFT’lerde 4 milyar dolardan fazla bir satış yaptı. Son üç ayda, günlük oyuncu olarak neredeyse 36,000 kişi daha katıldı.

Metaverse pazarına giren yatırımcılar

Hâkim pazar kasvetine rağmen, blockchain tabanlı oyunlara ilgi artmaya devam ediyor. DappRadar’a göre, sektördeki şirketler ve Metaverse projeleri ağustos ayının başından bu yana yaklaşık 750 milyon dolarlık artış kaydetti. Bu, temmuz ayına göre %135’lik bir artışı, ancak haziran ayına göre %16’lık bir düşüşü temsil ediyor.

Metaverse

En son gündeme gelen olaylardan bir tanesi ise Animoca Brands oldu. En son Animoca Brands için 100 milyon dolarlık bir finansman turu yapıldı. Bu, şirketin pazardaki etkisini artırmak için Singapurlu yatırım şirketi Temasek tarafından yönetildi.

Avustralya NFT ölçeklendirme platformu Immutable’a göre Web3 hizmetleri, gelecekteki dijital varlık pazarında liderliği üstlenecek. Immutable, haziran ayında blockchain tabanlı oyunlar ve NFT startup’ları yaratan geliştiricilere olanak sağlamak için 500 milyon dolar harcadı.

2022’de 7 milyar dolarlık dev yatırım

2021’de genel olarak blockchain oyunlarına 4 milyar dolar yatırım yapıldı. 2022’nin sonunda, mevcut hızın devam etmesi durumunda söz konusu miktarın 10,2 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

DappRadar bu konuda şu sözleri söyledi:

Yatırım miktarı, dijital varlık piyasalarındaki zorlu ve belirsiz koşullara rağmen, büyük kuruluşların GameFi endüstrisinde yükselişe devam ettiğini gösteriyor.

Geçen ay, blockchain oyunlarındaki günlük etkileşim ortalama 847,000 benzersiz aktif cüzdandı. Bu oran, bir önceki aya göre %11’lik bir düşüşe işaret etse de sektördeki tüketimin %50’den fazlasını oluşturuyor. Binance blockchain’inde (BNB zinciri) günde 92,000’den fazla benzersiz aktif cüzdan işlem yaptı. Bu da geçen aya göre %8 oranında artış olduğu anlamına geliyor.

Benzer artış oranı Solana’da da görüldü. Solana bir ay içinde %21 oranında artış kaydetti. Solana blockchain’indeki NFT işlemlerinden elde edilen kazanç 1,7 milyon doları aştı. 27 Ağustos’ta BNB ağı, Solana tarafından yaratılan Gameta oyununun çıkışı ile artış yaşadı.

Her gün oyuna katılan yaklaşık 36,000 aktif cüzdan ile Axie Infinity, zincir üstü oyuncu tabanını koruyor. Oyun, ağustos ayında NFT satışlarında 4,24 milyar dolar kazanç kaydetti. Oyunun bir sonraki geliştirme aşamasına geçişi, Axie Infinity’nin geçen ay ​​sezonunun başlayacağını duyurmasıyla ima edildi.

Metaverse ve blockchain oyunları kripto kışını daha iyi idare ediyor

Rapor, blockchain oyunlarının ve Metaverse projelerinin kripto kışını diğer kategorilerden çok daha iyi idare ettiğini gösteriyor. DappRadar’dan Skirmantas Januskas bu konuyu şöyle ifade etti:

Blockchain oyununun önümüzdeki iki veya üç yıl içinde kilit rol oynayacağını ve en az 100 milyon yeni kullanıcıyı kriptoya getireceğini düşünüyoruz. Çünkü NFT’leri ve DeFi’yi birbirine bağlıyorlar. Böylece blockchain oyunları, NFT’ler ve DeFi ile gerçekten yeni ve heyecan verici bir şey göreceksiniz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin