featured

Metaverse projeleri kripto kışından ağır darbe aldı! Yatırımcıların güveni hâlâ sağlam mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birden fazla Metaverse proje, genel bir piyasa gerilemesinin ortasında düşük işlem hacimleri kaydediyor. NFT arazi fiyatları da en iyi Metaverse projelerinde azalan günlük kullanıcı sayısına ilişkin bir raporun ardından %75 oranında düşüş yaşadı.

Oyuncular ve NFT koleksiyoncuları, rapor edilen değerlerin varlıklarının değerini temsil etmediği konusunda iyimser kalmaya devam ediyor. Ayrıca piyasa genel olarak yükselişe geçtiğinde bir artış gerçekleşeceğine inanıyorlar.

Metaverse projeler, düşen ticaret hacimleri, azalan günlük kullanıcı sayısı ve azalan varlık değerleri ile kripto para kışının ortasında kaldı.

Metaverse

Merkezi olmayan finans (DeFi) kaşifi DappRadar, en iyi merkezi olmayan uygulamaların (DApp’ler) ölçümlerine ilişkin üçüncü çeyrek raporunu yayınladı. Rapora göre, en iyi Metaverse projelerindeki ticaret hacimleri, son çeyreğe kıyasla ortalama %80 oranında bir düşüş yaşadı.  Azalan işlem hacimleriyle birlikte, NFT satışları da %11,55 oranında düştü.

Metaverse projeler toparlanabilecek mi?

Metaverse projelerinin aldığı keskin darbe, piyasadaki genel düşüşe bağlı. DappRadar ayrıca raporunda, işlem hacimlerinde bir düşüş olmasına rağmen, topluluk tarafından azalan ilginin olmadığını belirtti.

Bunu bir yükseliş işareti olarak görüyoruz. Çünkü bu tür projeler için hype’ın azalmadı söylenebilir. Bunun yerine, kripto para fiyatlarındaki düşüş, ilgi eksikliği yerine projelerin genel işlem hacmini etkiledi.

Öte yandan, popüler NFT yaratıcıları Yuga Labs’ın Metaverse’i, NFT satışlarında %74’lük bir düşüş gördü. İyi tarafı, Sandbox’ın NFT satışlarında %180’in üzerinde bir artışa sahip olması. Bu, yeni oyun deneyimlerinin ve daha fazla koleksiyonun piyasaya sürülmesiyle ilişkilendirilebilir.

Metaverse’lerdeki Land fiyatları da ayı piyasasında %75 düştü.

Kripto kışından kötü etkilendiler

Bu yıl, sektördeki varlık değerleri büyük bir düşüş yaşadı ve bazıları %80’e varan değer kaybetti. Dijital varlık piyasasından 60 milyar doları aşan ve Celsius’un iflas başvurusunda bulunan Terra destanı, bu yıl endüstrinin ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor.

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bu yıl değerinin %55’inden fazlasını kaybetti. Ethereum’un Merge güncellemesine rağmen, en büyük altcoin bu yıl %60’ın üzerinde değer kaybetti. Daha büyük dijital varlık piyasa değeri, şu anda 915 milyar dolar seviyesinde olduğu için Kasım 2021’deki en yüksek seviyesinden bu yana 2 trilyon doların üzerinde kayıp yaşadı.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin