Metaverse pazarına çok büyük yatırım bu ülkeden geldi!
Metaverse pazarına çok büyük yatırım bu ülkeden geldi!

Metaverse pazarına çok büyük yatırım bu ülkeden geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Metaverse yarışı, teknoloji devleri tarafından üstünlük için bir kavganın ötesine geçiyor gibi görünüyor. Güney Kore, teknolojiyi benimseyen en son ülke olduğu için, hükümetler çılgına dönmeye başladı.

Korea Herald tarafından yayınlanan bir makaleye göre, Kore hükümeti, 2026 yılına kadar küresel metaverse pazarında beşinci en büyük ülke olma büyük planında metaverse teknolojisinde uzmanlaşmış 40.000 profesyonel ve 220 şirket yetiştirmek için bir hedef belirledi.

Ülkenin Bilim ve BİT Bakanlığı, hareketin Metaverse tarafından getirilecek sosyal ve ekonomik değişikliklere yanıt vermeye yönelik olduğunu duyurdu. Sonuç olarak, yetkililer dört ana hedef belirledi:

“Metaverse platformları için ekosistemi etkinleştirmek, profesyonelleri beslemek, şirketleri teşvik etmek ve tüm meta veri aktarımı kullanıcıları için güvenli bir ortam oluşturmak.”

Metaverse için özel sektörün önü açılacak

Hükümet, vatandaşlardan ve kurumsal oyunculardan Metaverse gelişmelerini gasp etmek istemiyor. Bunun yerine, sektördeki gelişme büyük ölçüde özel sektör tarafından yönlendirilecek, hükümet ise çeşitli destek önlemleri yoluyla bireysel geliştiricilere ve şirketlere destek sağlayacak. Bilim ve BİT Bakanı Lim Hye-sook açıkladı:

“Metaverse sonsuz potansiyele sahip dijital yeni bir kıtadır ve herkes ana karakter olarak oynayarak hayallerini gerçekleştirebilir. Özellikle gençlerin daha fazla meydan okuması ve daha geniş bir dünyaya sıçraması için büyümeleri için bir fırsat alanı olacak ekosistem, yeteneklerin teşvik edilmesi, şirketlerin beslenmesi ve Kore’nin önde gelen küresel bir metaverse ülkesi olabilmesi için düzenlemelerin yenilenmesi hedefimiz.”

Örneğin kamu hizmetlerinde yetkililer, kendi sürümlerini sıfırdan oluşturmak yerine özel olarak geliştirilmiş Metaverse çözümlerini dağıtmaya odaklanacaklar.

Eğitim, sanat, kültür alanlarında da kullanılacak

Güney Kore, yol haritası kapsamında Metaverse teknolojisini eğitim, sanat ve kültür, K-pop ve turizm gibi alanlarda uygulamayı hedefliyor. Daha da ilginç olanı, Metaverse üzerinde yabancılar için çevrimiçi bir Kore dili enstitüsü kurma arzusu.

Hükümet, çabalarının bir parçası olarak, genç yetenekleri besleyecek bir metaverse akademisi kurmak için 5,5 milyar won (4,6 milyon dolar) ayırdı. Fonlar, bu yıl iki yakınsama lisansüstü okulu kurmak için de kullanılacak.

Şirketler ve öğrenciler Metaverse geliştirme yarışmalarına katılma fırsatına sahip olacaklar.

Hükümetten tam destek

Bu arada hükümet, sektördeki girişimleri desteklemek için alan ve tesisler sağlamak için bu yıl içinde bir Metaverse merkezi kuracak. Küçük ve orta ölçekli firmalara birleşme ve satın almalar yoluyla büyümeleri için mali yardım sağlamak için bir Metaverse fonu oluşturulacak.

Genel olarak hükümet, 2026 yılına kadar Metaverse’de uzmanlaşacak 200’den fazla şirketten toplam yıllık 5 milyar won satış elde etmeyi umuyor.

BTC PEERS, bu yılın başlarında Şanghay’ın beş yıllık kalkınma planına Metaverse’ü eklediğini bildirdi. Hükümet, “kamu hizmetleri, ticari ofisler, sosyal eğlence, endüstriyel üretim, üretim güvenliği ve elektronik oyunlar” gibi alanlarda Metaverse uygulamasının ilginç olduğunu söyledi.

btcpeers


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin