Dikkat çeken rapor: Metaverse pazarı 2030 yılına kadar bu seviyelere ulaşabilir!
Dikkat çeken rapor: Metaverse pazarı 2030 yılına kadar bu seviyelere ulaşabilir!

Dikkat çeken rapor: Metaverse pazarı 2030 yılına kadar bu seviyelere ulaşabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Grand View Araştırma raporuna göre metaverse pazarının 2030 yılına kadar 678,8 milyar dolar olabileceği tahmin ediliyor.  Elde edilen araştırma verilerine göre Metaverse pazarı 2030 yılına kadar 678 Milyar dolar değerinde olabilir

Grand View Research, meta veri tabanı ile ilgili rapor yayınladı. Rapor, 2030 yılına kadar 678,8 milyar dolarlık potansiyel pazar büyüklüğüne sahip eğlence ortamı için bazı iyimser rakamlara dikkat çekti.

Grand View Research tarafından yayınlanan araştırma verileri, metaverse pazarının 2030 yılına kadar 678,8 milyar dolar değerinde olabileceğini gösteriyor. 2021’de bu rakamın 38,85 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu ve on yıl içinde beklenen bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) 39,4 olarak gerçekleşti.

Rapordan elde edilen öngörülere göre hareketteki metaverse hakkındaki görüşle uyumlu ve endüstri içinden birçok kişi, bunun ileriye dönük eğlence ortamının önemli bir parçası olacağına inanıyor. Rapor, AR, VR ve MR’nin büyümesiyle birlikte dijital dünyanın İnternet üzerinden evriminin metaverse genişlemesini destekleyeceğini belirtiyor.

Rapor bu metaverse projelerini vurguluyor!

Spesifik örnekler olarak Grand View Research, Fortnite, Roblox, Minecraft’ın yanı sıra Decentraland ve The Sandbox‘ın merkezi olmayan projeleri özellikle vurguladı. Bunların tümü geniş kullanıcı tabanlarına sahiptir ve toplu olarak 600 milyonu aşan aktif aylık kullanıcılarla ilgi çekici.

Firma, dijital varlıklara yönelik artan talebi ve genişleyen B2B ve B2C fırsatlarını meta veri pazarı için önemli faktörler olarak belirledi. Bununla birlikte, dünya giderek dijital hale geldikçe siber saldırıların büyük bir endişe kaynağı olacağını belirtiyor.

Metaverse kalkışın eşiğinde mi?

Meta ve Microsoft gibi pek çok yerleşik teknoloji firması, kaynakları metaverse geliştirmeye yönlendirirken bu projeksiyonları görmek şaşırtıcı değil. Analistler, şirketler büyük franchise hayranlarıyla etkileşim kurmak için yeni yollar yaratmaya çalıştık. Önemli şirketler bu alanı önemli bir gelişim aracı olarak görüyor.

Örneğin, Disney de uzaya giriyor ve potansiyel olarak metaverse’de bir eğlence parkı inşa edebilir. Bu arada Microsoft, Activision Blizzard’ı satın aldı ve sektördeki teklifini artırmak için geniş IP kataloğunu kullanmayı düşünecek. Ancak, NFT’ler ve meta için bazı yenilikleri takip ediyor gibi duruyor. Bu ayın başlarındaki Google Trendler verileri, alana olan ilginin düştüğünü gösteriyor. Ancak metaverse şirketleri yeni gelişmeleri duyurursa bu çok iyi değişebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin