Metaverse nedir? Metaverse'den nasıl para kazanılır?
Metaverse nedir? Metaverse'den nasıl para kazanılır?

Metaverse nedir? Metaverse’den nasıl para kazanılır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Borsanın sürekli değiştiği ve ekonomilerin öngörülemez olduğu bir dünyada Metaverse, para kazanacağımızdan emin olabileceğiniz bir platform olarak karşımıza çıktı. Bu nedenle pek çok yatırımcı “metaverse nedir? nasıl para kazanılır?” gibi başlıkları araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda Metaverse’nin ne olduğuna ve nasıl gelir elde edebileceğinize değindik.

Metaverse Nedir?

Metaverse, diğer bölümlerin yanı sıra artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, 3D holografik avatarlar ve video oyunları içeren sanal bir dünya. İnsanların ve işletmelerin bağlantı kurması ve etkileşimde bulunması için yeni bir yol ve birçok büyük teknoloji şirketi bu yeni alana yatırım yapıyor. Bu teknoloji, ilk kez 1995’de Neal Stephenson’un yayınladığı bilim kurgu romanı Snow Crash’de bahsedildi.

Metaverse nedir? Metaverse'den nasıl para kazanılır?

Bu teknolojinin kullanıcıları dijital bir dünyada yaşıyor. Dijital mülkiyet kanıtı, değer aktarımı, yönetişim ve erişilebilirlik gibi diğer temel unsurları kripto para birimleri kolaylaştırıyor. Bireyler bu evrende, küresel ölçekte arkadaşlarıyla etkileşim kurmadan, konserler ve konferanslara ve dünya çapında sanal gezilere kadar birçok şeyi yapabiliyor.

Metaverse’den para kazanmanın yolları

1. Sanal gayrimenkule yatırım yapma

Gayrimenkul satın almak, Metaverse’de para kazanmanın en basit yöntemlerinden biri. Sanal araziler, genellikle bir NFT olarak satılıyor. Sanal dünyalar yeni bir şey değil; Nintendo dahil birçok işletme, yıllardır sanal gerçeklik ortamları sunuyor.

Özünde, dijital gayrimenkulün değeri, gerçek mülkün değeri ile karşılaştırılabilir. Bu mülklerin maliyeti arz ve talebe göre değişir. Decentraland’da “şehir merkezindeki moda sektörü” olarak adlandırılan bir dijital gayrimenkul arsası kısa süre önce 2,4 milyon dolara satıldı. Buna ek olarak, dijital emlak firması Republic Realm, sanal bir alışveriş merkezine dönüştürmek için 913.228 dolar karşılığında 259 Decentraland (bir metaverse platformu) parseli satın aldı.

2. NFT oluşturup satma

NFT elde etmek için çok sayıda seçenek var. Amaç, NFT Art’ı elde etmek ve onu bir metaverse sanat galerisinde sergilemek. Ek olarak, bir NFT oluşturabilir ve sanal dünyada satabilirsiniz. NFT’ler Metaverse’i genişleten dijital anahtar görevi görür. Sanal gerçeklik ekosistemlerinde mülkiyeti temsil ettikleri için önemliler.

NFT’lerle avatarlarınızın görünümüne, kıyafetlerine, aksesuarlarına ve diğer ürünlerine sahip olabilirsiniz. Ayrıca para kazanmak için bunları satın alabilir ve takas edebilirsiniz.

3. Video oyunları oluşturma ve oynama

Oyun oynamak, şu anda metaverse benzeri ortamlarda en popüler yatırım türü. Ayrıca oyunlar geliştirebilir ve onlardan para kazanabilirsiniz. Oyununuzun popülaritesi arttıkça geliriniz de artar. Sanal dünyanızı yaratarak, oyun sanatı satın alımları da dahil olmak üzereoyun yönlerinden elde edilebilecek tüm geliri elde edebilirsiniz.

Para kazanmanın en popüler yöntemlerinden biri, kazan-kazan modelidir. Güneydoğu Asya’da yaşayan oyuncular bu oyunları oynayarak geçimlerini sağlıyorlar.

4. Metaverse platformlarında reklam verme

Bu teknolojiden para kazanmanın başka bir yöntemi de reklamcılık. Gerçek dünyada olduğu gibi bir ürünü veya hizmeti tanıtabilirsiniz. Sanal gerçeklik reklamları, platforma daha fazla insan katıldıkça kapsamlı pazarlama ve reklam platformlarına dönüşecek.

5. Perakande satış yapma

Gerçek dünya pazarlarındaki herhangi bir operasyonel işletme, perakende yoluyla sanal dünyalarda başarılı olabilir. Giysi ve mobilya gibi ürünleri satabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızı kullanarak sanal konserler ve partiler verebilirsiniz.

Metaverse’e nasıl katılırım?

Bu teknolojiden milyon dolarlık servet üretmek için çok sayıda yöntem var. Ancak insanlar metaverse evrenine nasıl gireceğine dair fikir sahibi değil. Bu alanda yeni olan kişiler, Axie Infinity’e katılabilir. Axie Infinity, Axie adlı fantastik yaratıkları toplama, eğitme, yetiştirme ve bunlarla savaşma odaklı dijital bir evcil hayvan oyunudur.Her Axie, Ethereum Blok zincirinde güvence altına alınan benzersiz bir tokendir (kripto para).

Metaverse nedir? Metaverse'den nasıl para kazanılır?

Hem genç hem de yaşlılar için sürükleyici bir deneyimde denenecek daha çok oyun var. Axie’nin yanında en popüler platformlar arasında Sandbox, Roblox ve Decentraland bulunuyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin