Metaverse gelişiminde Theta ağının önemi!
Metaverse gelişiminde Theta ağının önemi!

Metaverse gelişiminde Theta ağının önemi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geleceğin interneti olarak görülen Metaverse, Facebook’un yeniden markalaştığını ve adını META olarak değiştirmesinin ardından ilgi odağı oldu. Kullanıcıların sanal olarak etkileşime girebileceği ve başkalarıyla iletişim kurabileceği çevrimiçi bir platformu görselleştiren bir kavram olarak tanıtılıyor.

Örnek verecek olursak Zoom veya Facetime düşünülebilir. Ancak burada önemli bir fark Sanal Gerçekliğin geliştirilmiş versiyonu olması. Metaverse fikri ilk olarak Neal Stephenson’ın Snow Crash adlı 1992 siberpunk romanında ortaya atıldu. Kitaba dayanarak, metaverse, dünya çapındaki fiber optik ağı üzerinden halka açık olan paylaşılan bir hayali alan olarak yaratıldı. Bu romandan sonra 2000’li yılların başında yankı uyandıranın Second Life gibi oyunlara ilham oldu.

O zamandan beri, blockchain alanı bir süredir metaverse takip ediyor. Tıpkı kripto para biriminde olduğu gibi, blockchain de meta veri merkezlerinin işlemleriyle daha merkezi olmayan hale getirilmesine izin verir.

Metaverse ve Theta

Meta veri depoları ve meta veri tabanı tabanlı projeler artmaya devam ediyor. Theta ise veri ekosistemini güçlendirmek için önemli bir rol oynuyor. Theta’nın önemli sayıda eşzamanlı kullanıcısı, eşler arası (P2P) video ve bilgi dağıtımı için ideal bir seçim.

Theta ekosistemi her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıllarda, bugün yaratılan metaverselerin temelini oluşturan teknolojiler geliştirildi. Böylece Theta meta veri deposu için oldukça önemli.

tn

Geçtiğimiz ay Theta, Decentral Games ile birlikte bir metaverse gece kulübüne ev sahipliği yaptı. Dünyanın en ünlü gece kulüplerinden biri olan İspanya’dan Amnesia Ibiza ile ortaklık kuruldu. Sanal müzik festivalinde Yves V, Benny Benassi ve Paul Van Dyk gibi tanınmış uluslararası DJ’ler yer almıştı.

Her geçen gün daha fazla sanal etkinlik gerçekleştiriliyor. Bunun sonucunda bu fikir daha fazla gelişebilir ve P2P dağıtımında kullanabilir. Bu sayede insanlar hem TFUEL kazanabilecek hem de eğlenebilecek.

Bahsedilecek önemli bir özellik de Theta ThetaPass biletleme sistemine dahil edilecek patentli bir NFT DRM teknolojisine sahip olmak. Bu şekilde, insanlar özel sanal canlı etkinliklere katılmak için NFT’leri özel biletler olarak kullanabilecek.

Yeniliklerin sonu görünmemeye devam ederken, Theta teknolojik gelişme arayışına devam ediyor. Bu sebeple Theta, geleceğin sanal dünyası olan metaverse’nin tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için önemli bir araç olarak görüyor.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin