2022'ye iz bırakabilecek 5 Metaverse coin nedir?
2022'ye iz bırakabilecek 5 Metaverse coin nedir?

2022’ye iz bırakabilecek 5 Metaverse coin nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Metaverse, Facebook’un geçen yıl Meta olarak yeniden markalanmasından sonra popülerliğini arttırdı. Metaverse, keşfedebileceğiniz, insanlarla tanışabileceğiniz, konserlere katılabileceğiniz, galerileri ziyaret edebileceğiniz ve gerçek dünyada yapabileceğiniz birçok şeyi yapabileceğiniz sanal dünyalardır. Genellikle kripto para tokenlerine dayanan kendi ekonomileri var. Metaverse dünyası için her şey daha yeni başladı. İşte 2022’de radarınızda olması gereken beş metaverse kriptosu.

The Sandbox (SAND)

Sandbox, oyuncuların arazi satın alıp geliştirebilecekleri, oyunlar inşa edebilecekleri ve NFT’ler oluşturup takas edebilecekleri sanal bir dünya. NFT’ler birçok metaverse ve oyun blockchaini için çok önemli. Sandbox, 2021’de en iyi performans gösteren kriptolar arasındaydı.

Decentraland (MANA)

Decentraland, Şubat 2020’de sanal dünyasının kapılarını açarak onu ilk blockchain tabanlı merkezi olmayan dünya haline getirdi. MANA hakkında heyecan verici olan şey, kripto cüzdanınızı bağlamadan veya bir hesap açmadan giriş yapabilmeniz. Bu dijital evrenleri keşfetmek ve anlamakla ilgileniyorsanız, burası başlamak için harika bir yer.

Enjin (ENJ)

Enjin tamamen NFT’lerle ilgili ve NFT’ler metaverse dünyasının yapı taşları. Bu platform, insanların NFT’leri tek bir yerde oluşturmasını, depolamasını, listelemesini ve ticaretini sağlar. Çeşitli kullanım durumları var. Örneğin, oyuncular varlıkları bir oyundan diğerine aktarabilir. Müzisyenler veya sanatçılar, müziklerinden para kazanmanın yeni yollarını bulabilir.

Birçok NFT, en yerleşik akıllı sözleşme kriptosu olan ancak aynı zamanda yüksek gaz ücretleriyle mücadele eden Ethereum’u kullanır. Bazıları için aşırı derecede pahalı olabilecek Ethereum’da bir işlem yapmak 100 dolara kadar ücrete mal olabilir. Sonuç olarak, birçok proje daha düşük ücretlerle daha yeni ağlara taşınıyor. Enjin, Efinity (EFI) adlı kendi NFT odaklı blockchainini geliştiriyor. Bu, Enjin için oyunun kurallarını değiştirebilir.

Render (RNDR)

Bilgisayarlar tarafından oluşturulan dünyalar, çok fazla işlem gücü gerektiren görsellere ihtiyaç duyar. Render, bu görselleri oluşturmak için insanların boşta kalan grafik işleme birimlerini (GPU’lar) kullanan merkezi olmayan bir ağ. Ağ katılımcıları token kazanır ve Render, şirketlere son teknoloji grafikleri uygun maliyetli ve ölçeklenebilir bir şekilde sağlayabilir.

Wilder World (WILD)

Wilder World, çeşitli oyunlara ve NFT tabanlı projelere ev sahipliği yapan topluluk odaklı 5 boyutlu bir platform. Kullanıcılar, Miami merkezli sanal bir şehir olan Wiami’den apartman dairelerinin yanı sıra sokaklarda gezinmek için NFT arabaları satın alabilirler.

İlginç bir proje ama yatırımcı açısından, sitesinde bir whitepaper olsa iyi olurdu. Ayrıca, bu listedeki diğer tokenlerin aksine Wilder World, ABD’nin önde gelen kripto para borsalarında mevcut değil. Bununla birlikte, daha az gelişmiş metaverse tokenleriyle ilgileniyorsanız takip edilebilir.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin