Metal Coin (MTL), bu gelişmeyle % 250 yükseldi
Metal Coin (MTL), bu gelişmeyle % 250 yükseldi

Metal Coin (MTL), bu gelişmeyle % 250 yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • P2P platformu Metal Pay, Washington Eyaleti’nden bir para iletme lisansı aldı.
  • Başlangıç, hala federal olarak yetkilendirilmiş bir banka olma başvurusunun sonucunu bekliyor.

ABD merkezli eşler arası (P2P) ödeme platformu Metal Pay’in kripto para birimi Metal Coin (MTL), açılışın ABD eyaletinden para gönderme lisansı aldığını duyurmasının ardından Pazartesi günü ticarette büyük bir artış gördü.

Metal Pay, lisanslamanın başarısını duyuran bir blog gönderisinde “büyük bir an” kazandığını söyledi. “Washington eyaletinde oynanmakta olan belirli düzenleyici zorlukların” platformun orada faaliyet göstermesini imkansız hale getirdiğini açıkladı. Platform, para göndermeyi ve almayı basitleştirmeyi hedefliyor ve Bitcoin, MTL ve XPR’de ücretsiz ve anlık işlemler sunuyor.

Yaklaşık 2 dolar seviyesinde işlem gören MTL, haberlerin ardından keskin bir şekilde yükseldi, 7 doların üzerine çıktı ve şu anda yaklaşık 6,9 dolardan işlem görüyor.

Ancak Washington’un beğenmesi, girişimin bankacılık özlemleri için olumlu bir sinyal olarak da alınabilir.

Şubat ayında Metal Pay, Para Birimi Denetleyici Ofisi’ne (OCC) ulusal bir banka tüzüğü için başvurdu.

Bunu yapan ilk kripto başlangıcı değil; Visa destekli dijital varlık platformu Anchorage, Ocak ayında OCC tarafından ilk federal tüzüğü aldı ve kripto varlıkların ana ekonomiye entegrasyonunun yolunu açtı.

Anchorage kurucu ortağı ve başkanı Diogo Monica o sırada Decrypt’e “Hiçbir zaman federal olarak yetkilendirilmiş bir bankadan daha yüksek bir filigran olmamıştı,” dedi.

Kripto girişimleri Paxos ve BitPay de sözleşme başvuruları sundular.

Ancak Metal Pay daha da ileri gitmeyi planlıyor ve nakit mevduatlarının Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından sigortalanmasını sağlayacak türünün ilk örneği bir başvuru sundu. Üç ay içinde bir karar alınması bekleniyor.

Başarılı bir sonuç, beş yaşındaki yeni şirketi, MTL’nin 14 doların üzerinde bir değere sahip olduğu Eylül 2018’deki eski altın çağının ötesine taşıyacaktı. Metal Pay, girişimi için etkileyici bir isim seçti: “The First Blockchain Bank and Trust, N.A.”

decrypt.co


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin