Novi üzerinden WhatsApp'ta kripto işlemleri uygulanabilecek.

Meta: WhatsApp üzerinden kripto işlemleri yapılabilecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni markalaşma çalışmaları kapsamında ismini Meta’ya çeviren Facebook, Novi kripto para cüzdanını kullanarak sosyal mesajlaşma uygulaması WhatsApp aracılığıyla kripto ödemeleri sunmaya hazırlanıyor. Sosyal medya devi bunun için şimdiden denemelere başladı.

Novi cüzdanı aracılığıyla WhatsApp üzerinden kripto işlemleri

NOVI başkanı Stephane Kasriel, seçilen bir grup insanın WhatsApp ödemesinin özelliklerini ve hizmetlerini test ettiği pilot programın yaklaşık altı haftadır devam ettiğini Twitter’dan açıkladı.

Whatsapp kripto ödemeleri

Novi CEO’su konuyla ilgili, “Sadece altı hafta önce Novi pilot uygulamasını tanıttığımızdan beri, insanlar için hangi özelliklerin ve işlevlerin en önemli olduğunu test edip öğrenebildik ve çabalarımızı bunları daha da iyi hale getirmeye odakladık.” dedi.

Bu, Meta tarafından yeniden markalaşma sonrasında dijital cüzdan ayak izini genişletmeye yönelik ilk büyük adım olacak. Facebook’un kripto beklentileri, 2019’da Libra adlı evrensel stablecoin projelerini duyurduklarında başladı. Bununla birlikte, kripto girişimi bir dizi düzenleyici engelle karşılaştığı ve sonunda kapanmak zorunda kaldığı için sekteye uğradı.

Facebook kripto planlarından vazgeçmedi ve şimdi bir marka değişikliği sonrasında yeni ortaya çıkan metaverse ekosisteminde kendine yer bulmayı hedefliyor. Artık ödeme planlarında önemli bir rol oynayacak olan Novi cüzdanını geliştirdi.

Meta kripto sektöründe kendine yer açabilir mi?

Meta, bir süredir girmeye çalıştığı kripto ödeme endüstrisine oldukça geç kaldı. Ancak bu, daha önce olduğu gibi dijital ödeme sektörüne ilk girişi olmayacak, kısa bir süre için bir messenger ödeme sektörünü tanıttı, ancak yetişemeyince kısa bir süre sonra onu kapattı.

WhatsApp’ı kullanan yeni kripto ödeme girişimi, Whatsapp’ın bir milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en popüler sosyal sohbet hizmetlerinden biri olduğu düşünüldüğünde, dijital ödeme sektöründe Meta’nın önünü açabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin