Meta, stabilcoin projesinin fişini çekmeye hazırlanıyor!
Meta, stabilcoin projesinin fişini çekmeye hazırlanıyor!

Meta, stabilcoin projesinin fişini çekmeye hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kaynakların Bloomberg’e aktardığına göre, Meta, stabilcoin projesi Diem’i satmak istiyor. Şirket, yatırımcılara paralarını iade etmek ve projede çalışan mühendisleri yeniden yerleştirmek için fonları kullanmayı amaçlıyor.

Bloomberg’in şirketin varlıklarını satmaya çalıştığını bildirmesiyle proje bir darbe almış gibi görünüyor. Piyasaya yakın kaynaklar, projenin suya düşmesinin nedeninin kısmen düzenleyicilerin projeye duydukları endişe olduğunu söyledi.

Diem düzenleyici baskısının altında kaldı

Raporda, varlıkların satışının, sermayenin yatırımcı üyelere iade edilmesine neden olacağı belirtiliyor. Diem’in, yatırım bankacılarıyla, hem fikri mülkiyetin nasıl satılacağı hem de projedeki mühendisler için pozisyonların nasıl bulunacağı hakkında konuştuğu da iddia edildi.

Libra olarak piyasa sürülen ve sonrasında adı Diem olarak değiştirilen Stabilcoin, tartışmalı bir geçmişe sahip. Stabilcoin düzenleyiciler tarafından yakından inceleniyordu. Bu incelemelerin en sonuncusu, ABD’deki Demokrat senatörlerin şirketten projeyi ve Novi cüzdanını durdurmasını istemesiyle sonuçlandı.

Novi cüzdanı, WhatsApp’taki kullanıcıların başkalarına ödeme göndermesine izin verdi. Bu durum ABD makamlarının dikkatini çekti. Finans gözlemcileri daha sonra düzenleyicilerin Novi cüzdanını araştırmasını tavsiye etti.

Diem, ilk duyurulduğunda şok dalgalarına neden oldu ve hem kripto topluluğu hem de dünya çapındaki kanun yapıcılar tarafından büyük eleştiriler aldı. İkinci grup, bir stabilcoin sepetinin, şirkete çok fazla güç vereceğine ve ulusal para birimleri üzerinde etki yaratacağına inanıyordu.

Stabilcoinler düzenleyicilerin ana hedefinde

Düzenleyiciler odaklarını stabilcoinlere çeviriyor ve önümüzdeki 12 ayda düzenlemeleri göreceğiz gibi duruyor. Son dönemde yayılanan raporlar, Biden yönetiminin kararnameyle kripto alanı düzenleme getireceğini öne sürüyor; bu kararname, sabit paralarla ilgili ifadeleri de içerebilir.

sabit paralar, ulusal para birimleri için bir tehdit olarak görülüyor ve düzenleyiciler, tipik para birimleri olarak işlev göreceklerse en azından bankacılık yasalarına göre kayıt olmalarını istiyorlar. G20 gibi uluslararası kuruluşlar da aynı şekilde düşünüyor.

ABD ve AB düzenleyicileri, geçen yıl stabilcoinler ve CBDC’leri tartıştı ve CBDC’ler ile ilgili çok fazla ilerleme kaydedildi. ABD Federal Rezervi (Fed), geçen hafta potansiyel bir CBDC konusunun daha fazla tartışılmasını isteyen bir makale yayınladı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin