Beklenen hamle geldi: Meta, NFT alanına girmeye hazırlanıyor!

Beklenen hamle geldi: Meta, NFT alanına girmeye hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – The Financial Times’ın haberine göre, teknoloji devi Meta’nın yan kuruluşları olan Facebook ve Instagram, kullanıcılarının kendi takas edilemez tokenlerini oluşturmalarına izin verme yolunda ilerliyor.

NFT sahipleri, takas edilemez tokenlerini profil resimleri olarak gösterebilecekler. Twitter da geçen Eylül ayında benzer bir seçenek duyurmuştu.

Meta, NFT pazarı kurma yolunda

Bunun yanında, Mark Zuckerberg’in şirketi, kullanıcıların koleksiyon satın alıp satabilecekleri bir NFT pazarı oluşturma üzerinde de çalışıyor. Bu, Meta’nın OpenSea ve Coinbase gibi kripto para biriminde yerel şirketlerle rekabet edeceği anlamına geliyor.

En büyük NFT pazarı olan OpenSea, 2021’deki şaşırtıcı büyümenin ardından yakın zamanda 13.3 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. Bununla birlikte, değeri şimdi 40 milyar dolara yükselen kârlı pazardan bir parça isteyenlerin sayısı arttı. Coinbase’in henüz piyasaya sürülmemiş olan NFT pazarı, OpenSea için ana tehdit olarak görülüyor. Ancak OpenSea’nın gelecekte FTX ve Rarible gibi diğer platformlarla da rekabet etmesi gerekecek.

Facebook’un NFT alanına girmesi zaten bekleniyordu. Şirket, eski adı Facebook’u yeniden markalaşma süreciyle birlikte Meta’ya dönüştürdü. Bunun ardından şirket, kötü anılan bir sosyal medya devi imajını temize çıkarmaya çalışarak metaverse’e yoğunlaşmaya başladı. Teknoloji devinin metaverse hırsları çoğunlukla soğuk yorumlarla karşılandı ve birçok kripto para birimi savunucusu bunların merkeziyetsizliği baltaladığını iddia etti.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin