Bitcoin ve altın yatırımı halen tartışılmaya devam ediyor!
Bitcoin ve altın yatırımı halen tartışılmaya devam ediyor!

Meşhur portföy yöneticisinden çarpıcı altın açıklaması! “Bitcoin enflasyona karşı korumada altını geçti”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir portföy yöneticisi ve Blackrock Küresel Tahsis Fonu üyesi, altının artık enflasyona ve hisse senetleri gibi diğer varlıklardaki hareketlere karşı daha az etkili bir koruma olduğunu söylüyor. Russ Koesterich, değerli metalin tanınmış statüsünün altını çiziyor gibi görünen yorumlarda, “altının enflasyona karşı korunma kabiliyetinin biraz abartıldığını” iddia ediyor.

Blackrock altın yerine Bitcoin yatırımı yapmaya başladı

Koesterich, “çok uzun vadede makul bir değer deposu” olarak altının statüsünün hâlâ farkında olsa da, “çoğu yatırım için daha az güvenilir” olduğunu düşünüyor. Yaklaşık 9 trilyon dolar değerinde yönetim altında varlıkları olan Koesterich’in şirketi Blackrock, bu yeni bilgi üzerine hareket etmiş gibi görünüyor. Bitcoin.com News tarafından bildirildiği üzere Blackrock, BTC’ye yatırım yapmaya başladı.

Yine de, bir raporun belirttiği gibi, altın yıllardır çok varlıklı bir portföyün “özellikle hisse senetlerindeki değişimleri dengelemeye yardımcı olabilecek” bir parçası olarak görülüyor. Yine de, Blackrock yöneticisinin belirttiği gibi, altın şu anda “dolara karşı olmasına rağmen, hisse senedi hareketleri veya enflasyon risklerine karşı bir koruma olarak iyi çalışmıyor.”

Bu arada, Koesterich’in iddialarını desteklemek için rapor, ABD doları ve ABD hisse senetleri ile karşılaştırıldığında kıymetli metalin son performanslarını kullanıyor. 11 Mart verilerini kullanan raporda şunlar belirtiliyor:

Spot altın Londra’da saat 09.35’te ons başına 1.735,16 dolardan işlem gördü, bu yıl %8’in üzerinde düşüş yaşarken, ABD para biriminin göstergesi yaklaşık %1,8 arttı. Hisse senedi karşılaştırmaları arasında, S&P 500 Endeksi 2021’de neredeyse %4 arttı.

Ayrıca rapor, 2021’de altının düşüşüne “altın destekli borsa yatırım fonlarındaki varlıklarda istikrarlı bir düşüş” eşlik ettiğini de belirtiyor. Rapora göre, “küresel ETF hacimleri, 2021’de şu ana kadar yaklaşık 150 ton kaybederek Haziran’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.”

Bu arada, portföy yöneticisi değerli metalle ilgili tahminlerini ortaya koyarken, emtia için olası ters rüzgarlara işaret ediyor. Koesterich, olumsuz tahminin nedenleri olarak “daha fazla teşvik ve aşı dağıtımının ekonomik bir artış olasılığına” işaret ediyor. Tesadüfen, Koesterich’in altının olasılıkları hakkındaki duyguları da ABN Amro Bank tarafından paylaşıldı ve Ocak ayında “altının zirveye çıktığı ve düşeceği” uyarısında bulundu.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin