2021'in başında patlaması beklenen 5 kripto para birimi - Tanınmış trader açıkladı
2021'in başında patlaması beklenen 5 kripto para birimi - Tanınmış trader açıkladı

Meşhur Amerikan şirketi kripto para yatırım fonu için milyonlarca dolar toplayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özel Amerikan girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z) ikinci kripto para yatırım fonu için 450 milyon dolar toplamayı planlıyor. Şirket, kripto para birimleriyle ilgili işletmelere adanmış ilk yatırım fonu için 2018’de 300 milyon dolar toplamıştı.

Horowitz, koronavirüs ve resesyona rağmen yatırım turu başlatıyor

Financial Times dün, Andreessen Horowitz’in ikinci bir kripto yatırım fonu için 450 milyon dolar toplayacağını bildirdi. Haberde risk sermayesi firmasının bu belirsizlik döneminde yatırımcılar için sektörde genişlemeye hazırlandığını belirtti.

COVID-19 salgınının finansal piyasaları sarsması üzerine yatırımcılar daha dikkatli hareket ediyor. Bu nedenle FT, bu özel fonun kripto para birimleri ve risk sermayedarları için zorlu bir zamanda geldiğini belirtti.

Yine de, a16z yeni fonu bir hafta içinde sonuçlanabilecek. Ancak VC firması henüz bir hard cap belirlemiş değil. Andreessen Horowitz konu hakkında henüz bir yorum yapmadı.

Şirket daha önce de kripto para yatırım fonu için para toplamıştı

Andreessen Horowitz, ABD’deki en popüler kripto borsası Coinbase için 2013’te bağış toplamıştı. B Serisi turunda ise 25 milyon dolar topladı. Bu meblağ, dijital varlıklarla çalışan bir şirket için o zamanın en önemli miktarıydı.

2009 yılında Marc Andreessen ve Ben Horowitz tarafından kurulan VC firması, 2018’de kripto para birimleriyle ilgili şirketlere adanmış ilk fonu için 300 milyon dolar topladı. Şirket Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra çeşitli kripto paralara yatırım yapmayı amaçlıyordu.

Şirket ayrıca bu yatırımları tipik girişim fonundan daha uzun süre, 10 yıla kadar tutacağını belirtti.

Andreessen Horowitz’in genel ortağı Chris Dixon, o zamanlar firmanın yaklaşımını şöyle özetlemişti:

Kripto para piyasasında iniş ve çıkışlar yaşadık ve çok daha fazlası olacağını umuyoruz. Teknolojide potansiyel var ve bazı gerilemeler en iyi yatırım fırsatlarını doğurabilir.

VC firması, kripto piyasasının değeri düşse bile agresif yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

FBI’dan kripto para sahiplerine önemli uyarı!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin