dodo dex
Merkezsiz Borsa DODO Hacklendi- Zarar ne kadar?

Merkezsiz Borsa DODO Hacklendi- Zarar ne kadar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler DEX, DODO Borsası hacklendi. Zararın 2 milyon dolardan fazla olduğu söyleniyor. Merkezi olmayan borsa DODO, siber korsanların 8 Mart’ta kalabalık havuzlarına saldırması sonrasında 2 milyon dolar kaybetti.

DODO Borsası DeFi Hack ile sarsıldı

DODO, Twitter’da bu saldırının yalnızca V2 Crowdpool’larını hedeflediğini duyurdu: WSZO, WCRES, ETHA ve FUSI. DODO’nun V1 ve V2 havuzlarındaki likiditesinin büyük çoğunluğu güvende. Bilgisayar korsanları, yalnızca kullanıcılar tarafından oluşturulan havuzları kullandı.

DODO, yeni oluşturulan kitle havuzlarını korumak için hızlı şekilde havuz oluşturma portalını devre dışı bıraktı ve artık güvenlik ortağıyla birlikte kullanıcının fonlarını kurtarmaya odaklanacak. Bilgisayar korsanları 2.1 milyon dolar çaldı. Çalınan kriptoların detayı ise şu şekilde: 900.000 dolar WCRES ve 1.15 milyon dolar USDT. Hack, Etherscan’da herkesin görebileceği şekilde kaydedilmiş durumda.

Bu DeFi saldırısı, Meerkat Finance’in siber saldırı sonrası 31 milyon dolar zarara uğramasından sadece beş gün sonra geldi. Furucombo protokolü de Şubat ayının sonunda hack ile 14 milyon dolar kaybetmişti.

Bu DeFi hack’lerine göre, DODO’nun 2 milyon dolarlık kaybı nispeten düşük bir miktarı olarak kalıyor ve protokole olan güven yapılan son duyurudan sonra bozulmamış olacak ki  yönetişim tokeni DODO’nun fiyatı, bu olay sonrasında sabit kaldı.

https://www.coingecko.com/en/coins/dodo

Puzzle Venture’ın yönetici ortağı ve DODO’nun büyük bir yatırımcısı olan Jerry Zhou şunları söyledi:

Bazı yatırımcıların ve kitle paylaşımı projelerinin DODO konusunda hayal kırıklığına uğradıklarını anlayabiliyorum, ancak yolun asla pürüzsüz olmadığını bilmelisiniz. Bildiğim kadarıyla, fonların geri kazanılmasında önemli ilerleme kaydettiler. Sonunda iyi bir sonuç alacaklarına inanıyorum.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin