Merkeziyetsiz borsalar patladı: İşte tercih edebileceğiniz en iyi DEX borsası
Merkeziyetsiz borsalar patladı: İşte tercih edebileceğiniz en iyi DEX borsası

Merkeziyetsiz borsalar patladı: Tercih edebileceğiniz en iyi DEX borsaları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi olmayan finans sistemi kripto endüstrisinin içinde farklı bir pazar oluşturdu. Geçtiğimiz seneye göre büyüme yaşayan pazar kimsenin beklemediği hacimlere ulaştı. 2020 yılında kendini gösteren DeFi, 2021 yılında daha fazla konuşuldu. Sadece bu sene için 4 kat değer kazandı. Peki en iyi DEX borsaları hangileri? Detaylar haberimizde…

2021 yılının başında DeFi platformlarına giren para 25 milyar dolardı. Şimdi ise bu miktar 108 milyar dolara ulaştı. Son dönemlerde sayıları artmasına rağmen DEX borsaları halen revaçta. DeFi borsalarına ilgi duyulmasıyla bu alan sahip olan Token’larda iyi fiyatlandı. Merkeziyetsiz borsa varlıkları yatırım alabildi.

dYdX

En iyi DEX borsaları için ilk sırada dYdX var. Özellikle son Çin yaptırımlarında kullanım oranı bir hayli fazla arttı. Token fiyatı da o dönemde zirve yaşamıştı. Siber güvenlik firmaları tarafından rutin olarak denetlenen oldukça karmaşık bir akıllı sözleşme çerçevesi kullanan merkezi olmayan borsa yapısına sahiptir. 

Borsa, şeffaf, güvenlik ve veri gizliliğine fazlasıyla önem veriyor. Son 24 saat hacim ise 2,5 milyar doları geçiyor.

PancakeSwap

17 milyon dolar hacime sahip olan PancakeSwap listenin dikkat çeken ikinci borsası. Binance Smart Chain üzerinde çalışan ve BEP-20Token’ların işlemlerini kolaylaştıran bir platformdur. Kullanıcıların yalnızca müşteri fonlarından oluşan bir likidite havuzuna karşı işlem yapma olanağına sahip olduğu bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) modelini kullanır.

Atani

Solana ekosisteminin bir parçası olan Atani, en popüler DEX platformları arasındadır. Özellikle Solana’nın gelişmesiyle platforma ilgi bir hayli fazla. Platform, kullanıcılara teknik analiz yapma gibi pek çok avantajı sağlar.

1Inch

Farklı ticaret platformunda verimli takas yolları sağlayan bir platform. Yatırımcılara cazip döviz imkanı da sağlıyor. Ayrıca, operasyonel bir bakış açısından, platformun Ethereum ağının yanı sıra Binance Akıllı Zinciri (BSC) üzerinde çalışıyor. 277 milyon doları bulan hacme sahip.

Uniswap

Ethereum ağ üzerine kurulan Uniswap oldukça başarılı bir DEX borsası. En iyi DEX borsası dediğimizde Uniswap muhakkak olmalı. Operasyonel bir bakış açısından, sistemin, platformun yerel likidite rezervlerinin bir havuzda toplanmasına izin verir. Bu sayede yatırımcıların herhangi bir zamanda yüksek düzeyde parasal giriş/çıkışlara erişmesine izin veren işlevsel bir model kullandığı belirtiliyor.

RocketX

En iyi DEX borsaları listesinde son sırada RocketX var. Kullanıcılara merkezi ve merkezi olmayan platform deneyimini bir arada sunan bir borsa. Birden fala zincirler arası takas ve Token köprü desteğini sağlayan platformdur.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin