Merkezi olmayan borsa dYdX tartışmaların hedefinde, peki neden?

Merkezi olmayan borsa dYdX tartışmaların hedefinde, peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi olmayan kripto türevleri borsası dYdX, yeni kullanıcılar için yüz tanıma gereksinimlerine yönelik bir geri tepme dalgasının ortasında kaldı. Kısa süreli ve çekişmeli 25 dolarlık ilk para yatırma bonusu promosyonunu sonlandırıldı.

Borsa, kampanyasını erken sonlandırmak zorunda kaldı. Yoğun talep sonrasında bu işlemi durdurdu. Kripto topluluğu ise merkezi olmayan bir sistemin bunu yapmasını tartışmaya başladı.

dYdX taleplerle başa çıkamadı

Perşembe günü sona eren kısa süreli tanıtım kampanyasının nedeni olarak “ezici talebi” gösterdi. Söz konusu promosyon Çarşamba günü başlatıldı ve yeni kullanıcılara platforma 500$ veya daha fazla para yatırdıklarında 25$ bonus verdi.

Tek sorun, kimliklerini doğrulamak için web kamerası aracılığıyla bir “canlılık kontrolü” yapmayı kabul etmeleri gerektiğiydi. Bu da topluluğun belirli kesimleriyle pek iyi sonuçlanmadı.

DEX’in arkasındaki ekip, ilk duyuru sırasında promosyon kampanyasının ne kadar süreceğini belirtmedi, ancak “kampanyanın elde ettiği ilgi miktarını gerçekten hafife aldığını” belirtti.

Ethereum tabanlı ticaret protokolü dYdX, kısa süreli kampanyasını son iş gününde sonlandırmak zorunda kaldı. Hemen kapatılmasının nedeni olarak yoğun talep gösterildi. Ancak dYdX’i bu kararı almaya mecbur bıraktığına inanılan farklı teoriler var.

Merkezi olmayan borsa tartışmaların odak notası oldu

Kampanyanın iptal edilmesinden dolayı borsa merkezi bir şirket olarak insanların gözünde kaldı. Merkeziyetsiz bir sistem olarak tanıtılmasına karşın böyle atılan bir adım insanlarda kuşku uyandırdı.

Promosyon kampanyasının bir parçası olarak, kullanıcılardan kimliklerini doğrulamak için bir web kamerası aracılığıyla “canlılık kontrolü” yapmaları istendi. Ancak bu, kripto topluluğu tarafından iyi karşılanmadı. Kullanıcılar tarafından gizliliği konusunda yaygın bir tartışma başlattı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin