Fed sonrası gözler içeriye döndü: İşte TCMB’nin faiz kararı

Son Dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Bir hafta vadeli repo faizi %14’te sabit bırakıldı. Beklenti de faizlerin sabit bırakılacağı yönündeydi.

Fed sonrası gözler TCMB’de idi

Dün ABD Merkez Bankası Fed’in faizleri artırmasının ardından bugün gözler TCMB’ye çevrilmişti. Beklentiler faizlerin %14’te sabit bırakılacağı yönünde olsa da sürpriz bir karar gelip gelmeyeceği merakla bekleniyordu. Ancak bu beklenti boşa çıktı ve merkez bankası faiz oranını %14’te tuttuğunu duyurdu.

Jeopolitik risklerin sürdüğüne dikkat çekildi

TCMB tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:

“Çatışmaya dönüşen jeopolitik riskler ve salgında varyantlar, küresel ve bölgesel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tutmakta ve belirsizliklerin daha da artmasına yol açmaktadır. Küresel talepteki toparlanma, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, enerji başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının daha da belirgin hale gelmesi ve taşımacılık maliyetlerindeki yüksek seviye uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artmasına yol açmaktadır.

Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Bununla birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğuna bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceğini değerlendirmektedir. Bu çerçevede, iktisadi faaliyet, işgücü piyasası ve enflasyon beklentilerinde ülkeler arasında farklılaşan görünüme bağlı olarak gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası iletişimlerinde ayrışma gözlenmekle birlikte, merkez bankaları destekleyici parasal duruşlarını halen sürdürmekte, varlık alım programlarını azaltarak devam ettirmektedir.”

Dolar/TL hafif yükseldi

Kararın açıklanmasından önce 14,70 seviyelerine gerilediği görülen dolar/TL, faiz kararı sonrasında saat 14.22 sularında 14,79’un üzerine kadar yükseldi.

Kurun son günlerde 15,00 direncine takıldığı gözlemleniyor.

Gram altın 925 TL civarında işlem görürken euro/TL paritesi 16,35’e çıktı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin