featured
Merkez Bankası Başkanı Kripto Paralarla ilgili açıklama

Merkez Bankası Başkanı Kripto Paralarla ilgili açıklama yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2009 yılından itibaren Bitcoin ile başlayan Kripto Para sektörü, 2017 başlarından itibaren büyüme ivmesini artırarak adını duyurmaya devam ediyor. Bitcoin’in son günlerde ard arda fiyat rekoru kırmasıyla birlikte, sektöre olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Hükümetler Kripto Para sektörüne yasal yollardan bakarken özellikle Merkez Bankaları sektör hakkında detaylı araştırmalar yapmak adına ekipler kuruyor. Birçok ülkede olduğu gibi, Türkiye Hükümet yetkilileri de Kripto Para sektörüne kayıtsız kalmazken Merkez Bankası Başkanı Kripto Paralarla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, İstanbul’da Kripto Paralarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Kripto Paralarla ilgili açıklamasında, TCMB’nin dijital paralardaki gelişmeleri yakından izlediğini belirterek dijital paraların iyi tasarlandıkları takdirde finansal istikrara katkı sağlayabileceğini dile getirdi.

Çetinkaya, TCMB’nin dijital paralar üzerine çalışması için piyasa katılımcılarından, politika yapıcılarından ve düzenleyicilerden oluşan bir grup oluşturduğunu bildirdi.

Eylül ayında Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yaptığı Kripto Paralarla ilgili açıklama : 

“Uluslararası finans sistemini orta ve uzun vadede derinden etkileyecek gelişme. Şu anda başlangıç aşamalarında ama bu alanın mutlaka kontrol altına alınması, kural ve kaidelere bağlanması lazım. Bu konuda da uluslararası finans sisteminde bir takım gelişmeler mutlaka olacaktır. Türkiye de her zaman olduğu gibi bu gelişmelerin içinde yer alacak.”

Kripto Para sektöründe Türkiye’nin durumu

Ülkemizde Bitcoin ve kripto para sektörüne olan ilgi birçok dünya ülkesinin çok daha ilerisinde. Bitcoin ve altcoin borsalarının verdiği hizmetler ise örneklerini aratmayacak kadar kaliteli seviyelerde. Bitcoin’i ve birkaç altcoin’i ödeme aracı olarak kabul eden işletmelerin sayısı her geçen gün artmakta.

Şayet, Ülkemizde de Blockchain teknolojileri ile ilgili ciddi çalışmalar yapılır, Bitcoin ve kripto paralarla ilgili teşvik edici yasal adımlar atılır ise, ülke olarak sektöre yön veren ve hacim olarak birçok ülkenin üzerine çıkabileceğimiz bir noktayı yakalamamız an meselesi olacaktır.

%40’ın üzerinde bir nüfusu 25 yaş altı genç nesile sahip olan Türkiye, gelişime oldukça açık ve girişimcilik alanında da yeni atılımlar yapmaya hazır durumdadır. Henüz aylar öncesine kadar ülkemizde Bitcoin alım-satım platformu bulunmazken, günümüzde kendini ıspatlamış, kullanıcılarına güven sağlamış dünya standartlarında hizmet veren Kripto Para borsalarımız bulunmakta.

Sektörel girişimcilik anlamında eksiğimiz olan bir detay ise, ülke olarak henüz bir Bitcoin ya da altcoin ödeme alt yapımız bulunmamakta. Milli kripto para borsalarımız gelişmeye devam ederken, ülkemizde faaliyete girecek bir ödeme alt yapısı sistemi, ülkemizi kripto para sektöründe bir adım daha öne taşıyacaktır.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin