Dünyanın ilk fiziksel kripto para bankası ilk şubesini açtı
Dünyanın ilk fiziksel kripto para bankası ilk şubesini açtı

Merkez bankalarının agresif politikaları kripto para piyasaları için olumlu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Koronavirüs salgını tüm dünyayı büyük bir belirsizliğin ortasına sürükledi. Finansal piyasalar toparlanma aşamasına girmeye çalışırken pek çok kişi küresel bir resesyonun yakında başlayacağını tahmin ediyor. Bunun önüne geçmek için dünya çapındaki merkez bankaları ve hükümetler agresif önlemler alıyor. Peki bu önlemler kripto para piyasaları için ne anlama geliyor?

Ülkeler koronavirüs için ne gibi ekonomik önlemler aldı?

ABD Federal Rezerv, iş ve gelir kayıplarını sınırlamak için küresel ekonomiye 6 trilyon dolar enjekte etme planlarını açıklarken, Güney Kore hükümeti acil nakit ödemeleri ile gündeme geldi. Hindistan ise nakit transferleri ve gıda içeren 1,7 trilyon rupilik planını açıkladı. Türkiye’de de ekonomik tedbir paketlerinin yanı sıra bazı kampanyalar yürütülüyor.

Piyasaya yüksek miktarda fiat para sokan bu hamleler bazı soru işaretlerinin ortaya çıkmasına sebep oldu: “Bu merkez bankası politikalarının kripto piyasasının toparlanması üzerinde ne gibi etkileri olacak?” Yakın tarihli bir Binance raporunda bu konuda bazı veriler ortaya çıktı.

Bitcoin’in son zamanlarda geleneksel pazarlarla yakın korelasyonuna dikkat çeken Binance Research, yatırımcılar arasında BTC’nin güvenli bir sığınak varlığı olarak bilinmesiyle ilgili soruların gündeme getirildiğini yineledi.

Kripto para birimleri için “güvenlik sığınak” anlatısı yavaş yavaş kayboluyor

Raporda, ankete katılanların %21’inin, 2020’nin ilk çeyreğinde sahip olduklarını “Bitcoin hakkında güvenli bir sığınak varlığı” düşüncesini değiştirdiği ortaya çıktı. Rapor ayrıca, BTC bu korelasyonu sürdürürse, hükümet teşvik paketlerinin sadece piyasalara yardımcı olacağını ortaya koydu. Bununla birlikte, bu teşvik paketleri para basma hamlesi içerdiğinden, merkezsiz para birimi kavramına tamamen aykırı.

2 Nisan itibarıyla BTC-SPX korelasyonu %-35,7 iken, BTC-XAU korelasyonu %38,5 idi. SPX ve BTC korelasyonu azalırken, BTC ve altın korelasyonu yükselişte.

Son çöküşle ilgili bir diğer önemli faktör, virüs Çin’in her tarafına yayılmaya başlamış olmasına rağmen, hiç kimsenin bunu görmediğini ortaya koyuyor. Binance’in raporu buna ışık tuttu ve “Kara Perşembe’den” önce, OTC’nin çok büyük miktarda satış akışı görmediğini gözlemledi.

Başka bir çöküşten korkuldu, çöküşe rağmen satışlar durmadı

İlginç bir şekilde, büyük düşüşün ardından piyasa yavaş yavaş toparlanmaya başlamasına rağmen, sonraki günlerde daha yüksek miktarda satış akışı kaydedildi ve piyasada başka bir çöküşten korkulduğu gözlemlendi:

BTC tekrar 6.000 dolara ulaşıncaya kadar daha eşit bir alım-satım oranı gördük. BTC çoğunlukla 6.000 doların üzerinde istikrar kazanırken, altcoin piyasaları da istikrar kazandı ve orta büyüklükteki altcoinler nispeten güçlü alım akışları gördü.

Merkez bankaları tarafından alınan karşı önlemlerin kripto piyasaları üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabilir. İnsanlar fiyatın istikrar kazanmaya başladığı için Bitcoin’i güvenilir bir alternatif olarak düşünebilir veya Jim Rogers’ın son bir röportajında belirttiği gibi, Amerikalılar dolara yeni “güvenli liman” varlığı olarak bakmaya başlarken, Bitcoin ve diğer kripto paralar sıfıra inebilir.

ambcrypto

Sektörün meşhur isminden yılın geri kalanı için çarpıcı Bitcoin tahminleri


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin