featured

Merge öncesi Ethereum madenciliği hakkında bilmeniz gerekenler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum Merge’in zaman çizelgesi yakın geçmişte tahmin edilemez hale geldi. Tahmin edilemediği günden beri, madenciler operasyonlarını yürütmekte zorlandılar. 

Aslında, birleştirmedeki çok önemli ‘zorluk bombası’ geçmişte geliştiriciler tarafından defalarca ertelenmişti. Önemli geçiş öncesinde Ethereum madenciliği hakkında bilinmesi gerekenler ve son gelişmeler…

Ethereum madenciliğinde operatörler, geliştiricilerin ertelemesinden dolayı süreç zorlaştı. Zorluk bombası olarak tabir edilen, Ether protokolünde, ETH madenciliğinin zorluğunu periyodik olarak artırmak için tasarlanmış bir kod parçasıdır.

2017’den bu yana, uygulama altı kez ertelendi. Son zamanlarda, ertelenmenin ardından yeni geçiş için hedeflenen tarih bu sefer Ağustos ayı olmuştu. Ancak tedirginlik halen devam ettiğini gösteriyor.

Ethereum madenciliği daha az kârlı

ETH hash oranı Nisan ayından bu yana %10 azaldı. Bu da madencilik operatörleri için daha az ödüllendirici oldu. CryptoQuant’tan alınan verilere göre, son zamanlarda kârlar düştüğü için Ethereum hash oranı %10’luk bir gerileme yaşadı. Yapılan açıklamada;

“Düşük gelir, artan işletme maliyetleri ve yaklaşan birleşmeden oluşan üçlü karışım, bazı madencilerin madencilik faaliyetlerini durdurmasına neden oldu.”

Ethereum Merge, ağda çok beklenen bir güncelleme. Birleştirme, mevcut iş kanıtı (PoW) mekanizmasını değiştiren yeni bir hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasını standart hale getiriyor. Bunda madenciler yeni bloklar keşfeder ve ardından bunları blok zincirine entegre eder.

Ethereum fiyatı son durum

Fiyatlar tahmin edildiği gibi daha da düşerse, yakın gelecekte kriz daha da uzayabilir. ETH fiyatı, yalnızca üç ay önce 3.500 dolarlık bir fiyat aralığından son zamanlarda 900 dolar seviyesinin altını gördü.

Kısa vadede Ethereum fiyat trendi

CoinMarketCap’e göre, Ethereum son 24 saatte %5.20 artışla 1.150 dolardan işlem görüyor. Yatırımcılar daha fazla fiyat düşüşü beklediğinin önemli bir göstergesi olarak, borsalardaki net mevduat 7 günlük ortalamaya kıyasla düşük. Ayrıca, düşük mevduat, daha düşük satış baskısı olarak yorumlanabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin