featured

Ethereum artık çevre dostu! Merge, Ethereum’un karbon ayak izini %99,99 azalttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Crypto Carbon Ratings Institute tarafından hazırlanan bir rapora göre Merge, Ethereum’un enerji ihtiyaçlarını beklenenden daha fazla azalttı.

Çevre dostu bir fikir birliği modeline geçiş yapan Ethereum’un Merge güncellemesi, bir gecede başarıyla tamamlandı.

Crypto Carbon Ratings Institute tarafından hazırlanan bir rapor, ağın enerji kullanımını ve karbon ayak izini yaklaşık %99,99 oranında azalttığını söylüyor.

Bir gecede başarıyla tamamlanan Ethereum’un uzun zamandır beklenen Merge güncellemesi, blockchain ağının genel enerji tüketimini büyük ölçüde azaltmak için tasarlandı. Görünüşe göre de bu konuda başarılı oldu. Bu sabah yayınlanan ilk rapora göre, Ethereum’un enerji ihtiyaçları ve karbon ayak izi, beklenenden daha fazla düştü.

Ethereum Merge

Ethereum merkezli yazılım firması ConsenSys ve Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) tarafından hazırlanan rapor, Ethereum’un artık Merge güncellemesinin tamamlanmasının ardından %99,99 oranında daha az enerji kullandığını iddia ediyor. Ayrıca blockchain’in karbon ayak izi de gözle görülür bir düşüş yaşadı.

Daha önce, Ethereum Vakfı ünlü kripto eleştirmeni Alex de Vries’in bir sitesi olan Digiconomist, enerji tüketimi tahminlerine atıfta bulunarak, Merge güncellemesinin ağın enerji kullanımını yaklaşık %99,95 oranında azaltacağını tahmin ediyordu. Bu hafta Digiconomist, gerçek sayının muhtemelen %99,98 olacağını iddia etti.

CCRI raporuna göre, Ethereum’un toplam elektrik tüketimi, Merge’den önce 23 milyon megawatt saat iken, şimdi yılda sadece 2,600 megawatt saat.  Sonuç olarak, Ethereum’un tahmini yıllık CO2 emisyonları, EPA’ya göre toplam 100 ortalama Amerikan evinin toplamından daha az.

Bu arada ConsenSys basın açıklaması, Merge güncellemesini “teknoloji tarihindeki en büyük karbonsuzlaştırma” olarak nitelendirdi. Ancak burada kayda değer önemli bir uyarı var.

Madencilik artık diğer ağlarda

Ethereum görünüşe göre çevresel etkisinin büyük çoğunluğunu ortadan kaldırmış olsa da, birçok eski Ethereum madencisi, diğer ağlarda kripto para madenciliği yapmaya başladı.

Çok sayıda kullanıcıdan gelen kaynakları bir araya getiren büyük Ethereum madencilik havuzları, bunun yerine, Merge öncesinde Ethereum’un ana ağından çatallanan EthereumPoW (ETHW) ağında madencilik yapacaklarını söyledi. ETHW ağının uzun vadeli ilgiyi sürdürüp sürdüremeyeceği görülecektir. Ancak kısa vadede bazı eski Ethereum madencileri bu alanda kâr etmeyi umuyor.

Bu arada, Ethereum Classic (ETC), Ravencoin (RVN) ve Ergo (ERG) gibi mevcut blockchain ağları, Merge güncellemesinin ardından hash oranlarında artış gördü. Bu da muhtemelen madencilerin güçlü donanımlarını bir ağdan diğerine taşıdığı anlamına geliyor.

Başka bir deyişle, kripto madenciliği için hâlâ büyük miktarda enerji harcanıyor. Ancak artık bu Ethereum’un büyük bir problemi değil. Dolayısıyla bu tür kripto para birimleri ile bağlantılı olan çevresel endişeler azalıyor denebilir.

Decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin